Έντονη αγωνία εκφράζει η ΕΛΜΕ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας για τη νέα σχ. χρονιά

Επιστολή της ΕΛΜΕ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας

ΠΡΟΣ:

1. Υπουργό Παιδείας, κ. Κων/νο Γαβρόγλου

Κοιν. : 1. ΔΙΠΟΔΕΕΜΣ

2.Συντονιστή Εκπαίδευσης Βερολίνου, κ. Σοφό

3. ΟΛΜΕ , ΚΥΣΔΕ

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ / Αξιότιμη Κυρία Υφυπουργέ,

το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας επιθυμεί να εκφράσει την έντονη αγωνία και ανησυχία τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των γονέων σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων της περιοχής μας κατά την επόμενη σχολική χρονιά.

Εκφράζουμε την αγωνία μας, καθώς τα σχολεία της ομογένειας κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εκπαιδευτικούς στην αρχή του σχολικού έτους, το οποίο ξεκινάει για τα σχολεία της περιοχής μας στις 15 Αυγούστου 2019. Δυστυχώς, παρατηρούμε μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη διαδικασία υπογραφής των απαραίτητων υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών, οι οποίες είναι σύμφωνες με τις κείμενες διατάξεις και οφείλουν να ακολουθούν τον αρχικό προγραμματισμό του Υπουργείου χωρίς να επηρεάζονται με κανένα τρόπο από τις πολιτικές εξελίξεις.

Συγκεκριμένα κρίνεται απολύτως απαραίτητο και αναγκαίο :

Να υπογραφούν άμεσα οι παρατάσεις όλων των εκπαιδευτικών, όπως θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό.

Να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία των νέων αποσπάσεων των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να υπηρετήσουν στα σχολεία της περιοχής μας.

Απόσπαση εκπαιδευτικών που έχουν υπερβεί την πενταετία είτε μετά την ολοκλήρωση των νέων αποσπάσεων, είτε άμεσα -όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις- σε περίπτωση που για αντικειμενικούς λόγους η ολοκλήρωση των νέων αποσπάσεων δεν μπορεί να ολοκληρωθεί έγκαιρα.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός πως οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται για ακόμα μια φορά όμηροι των καθυστερήσεων του Υπουργείου, καθώς δεν γνωρίζουν αν σε ένα μήνα θα πρέπει να παραμείνουν στη θέση τους ή να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, τα σχολεία -για ακόμα μια χρονιά- κινδυνεύουν να ξεκινήσουν χωρίς το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό και τον απαιτούμενο προγραμματισμό, γεγονός που μοιραία θα οδηγήσει στην απώλεια εκατοντάδων διδακτικών ωρών και τη δημιουργία μεγάλης αναστάτωσης στους μαθητές και τις οικογένειές τους, πολλοί από τους οποίους προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Για τους λόγους αυτούς ζητάμε να γίνουν άμεσα οι απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *