Αίτημα για να συμπεριληφθούν οι πάσχοντες από ρευματοπάθεια ως αναπληρωτές


Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα, ΕΛΕΑΝΑ


Θέμα: Αίτημα ένταξης προτίμησης πασχόντων από ρευματοπάθεια στην ρυθμιστική απόφαση υπ’αρ. 35557Δ2/9.4.2003 (ΦΕΚ 465/17.4.2003 τ.Β) για την τοποθέτηση τους ως αναπληρωτές στις σχολικές μονάδες.

Αφού λάβετε υπόψη σας, τις διατάξεις της υπ’αριθμ. 35557/Δ2/9.4.2003 (ΦΕΚ 465/17.4.2003 τ.Β) ρυθμιστικής απόφασης που αφορά στην τοποθέτηση των προσλαμβανομένων αναπληρωτών σε σχολικές μονάδες, παρακαλούμε να συμπεριλάβετε στην σειρά προτίμησης για την τοποθέτηση αναπληρωτών στις σχολικές μονάδες και τους πάσχοντες από Ρευματικές Παθήσεις, ώστε να προτάσσονται, κατά την τοποθέτησή τους σε σχολεία της διεύθυνσης εκπαίδευσης, αμέσως μετά τους υποψηφίους που είναι πολύτεκνοι και να λαμβάνουν τα ίδια μόρια κατάταξης με τους πάσχοντες από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία.

 Οι Ρευματικές Παθήσεις, καθώς προκαλούν πόνο, βλάβες στις αρθρώσεις και συννοσηρότητα, επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής, μειώνουν τη φυσική δραστηριότητα περισσότερο από το Σακχαρώδη Διαβήτη, τον Καρκίνο και τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα, περιορίζουν τις κοινωνικές συναναστροφές, προκαλούν κινητικούς περιορισμούς, αναπηρία και μειώνουν το προσδόκιμο της ζωής. Στην Ελλάδα οι Ρευματικές Παθήσεις αποτελούν την πρώτη κατά σειρά αιτία (μεταξύ όλων των νοσημάτων) χρόνιου προβλήματος υγείας (38,7%), μακροχρόνιας και βραχυχρόνιας σωματικής ανικανότητας (47,2% και 26,2% αντίστοιχα) και ιατρικών επισκέψεων (20,5%), ενώ κατατάσσονται στη δεύτερη θέση ως αιτία κατανάλωσης συνταγογραφούμενων και μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (24,0 και 17,7% αντίστοιχα).

Για όλα τα παραπάνω, θεωρούμε πως είναι ζωτικής σημασίας για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που νοσούν από Ρευματικές Παθήσεις,να προτάσσονται, κατά την τοποθέτησή τους σε σχολεία της διεύθυνσης εκπαίδευσης, αμέσως μετά τους υποψηφίους που είναι πολύτεκνοι και να λαμβάνουν τα ίδια μόρια κατάταξης με τους πάσχοντες από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία. Δε μπορούν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που νοσούν από Ρευματική Πάθηση, οι οποίοι λαμβάνουν καθημερινά φαρμακευτική αγωγή, έχουν υποβληθεί σε αρθροπλαστικές επεμβάσεις ή άλλου τύπου επεμβάσεις και η νόσος έχει προσβάλλει ζωτικά τους όργανα, να τοποθετούνται σε 2 ή 3 ή 4 διαφορετικά σχολεία, μακριά από την περιοχή κατοικίας τους.

Επιτρέψτε στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που νοσούν από Ρευματική Πάθηση να συνεχίσουν να είναι παραγωγικοί και να αποτελούν μέρος του εργασιακού γίγνεσθαι και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Σας ευχαριστούμε για την άμεση κατανόησή σας και για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα,στα τηλέφωνα  2108847268 – 2108237302.

Με τίμη,

Αθανασία Παππά

Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα

Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (EΛ.Ε.ΑΝ.Α.)

ΝΠΙΔ Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο

Κυψέλης 2, 11362 Αθήνα

http://www.arthritis.org.gr/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *