Αθώα εκπαιδευτικός με εισόδημα από ελεύθερο επάγγελμα , χωρίς άδεια από την υπηρεσία

Ένσταση κατά απόφασης Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, με την οποία απαλλάχθηκε των κατηγοριών εκπαιδευτικός του κλάδου ΠΕ 14.01 , άσκησε το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Η εγκαλούμενη εκπαιδευτικός παραπέμφθηκε για το πειθαρχικό παράπτωμα : «της άσκησης εργασίας ή έργου με αμοιβή χωρίς προηγούμενη άδεια της υπηρεσίας», το οποίο προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 107 παρ. 1 περ. κε ́ του ν. 3528/2007, όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει.

Συγκεκριμένα η εγκαλούμενη εκπαιδευτικός-όπως αναφέρει η έκθση των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης-σύμφωνα με τη δήλωση εισοδήματος οικονομικού έτους 2013, είχε εισόδημα κατά το χρονικό διάστημα από 01.01.2012 έως 31.12.2012 από ελευθέριο επάγγελμα, χωρίς να της έχει χορηγηθεί, όπως προκύπτει από το σχετικό  έλεγχο που διενεργήθηκε στο αρχείο της ΔΔΕ, η προβλεπόμενη από το νόμο σχετική άδεια της Υπηρεσίας κατά τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 31, παρ. 1 και 2 του ν.3528/2007, όπως ισχύει.

Με το ως άνω άρθρο που εφαρμόζεται αναλογικά και στους εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης σύμφωνα με το άρθρο 53 παρ. 2 του ν. 2721/99, προβλέπεται η άσκηση ιδιωτικού έργου ή εργασίας με αμοιβή, μετά από σύμφωνη αιτιολογημένη γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου που χορηγείται από το αρμόδιο όργανο για συγκεκριμένο έργο ή εργασία, εφόσον το έργο ή η εργασία συμβιβάζεται με τα καθήκοντα της θέσης του εκπαιδευτικού και δεν παρεμποδίζει την ομαλή εκτέλεση της υπηρεσίας του.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *