Ανακοίνωση για την πρόταση του Υπ. Παιδείας για τα δυσπρόσιτα του νομού Λασιθίου

Ως αιρετοί  αλλά και μέσα από όλα τα θεσμικά όργανα τα οποία συμμετέχουμε  έχουμε αναδείξει με παρεμβάσεις και συγκεκριμένες προτάσεις το ζήτημα της αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων .

Μετά την κατάργηση των γραφείων το 2010-2011 αλλά και τον υπολογισμό των μορίων με τη 10/βαθμη κλίμακα σε σύγκριση με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (12βαθμη κλίμακα), είχαν καθηλώσει τα μόρια των σχολείων σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Όπως είναι γνωστό με το Π.Δ.111/16-10-2016 ξεκίνησε το προηγούμενο χρονικό διάστημα η διαβούλευση για τη θεσμοθέτηση νέων κριτηρίων με καινούρια μοριοδότηση των σχολικών μονάδων.

Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα καταθέσαμε προτάσεις για ένα ολοκληρωμένο, δίκαιο πλαίσιο μοριοδότησης. Με τεκμηρίωση των προτάσεων, με όρους καθολικά εφαρμόσιμους και εξετάζοντας τις ιδιαιτερότητες των σχολικών μονάδων του νομού, καταλήξαμε ομόφωνα σε όλες τις συνεδριάσεις των ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ καθώς και οι αιρετοί & οι Σύλλογοι Α/θμιας & Β/θμιας σε κοινή πρόταση χαρακτηρισμού σχολικών μονάδων ως δυσπρόσιτων.

Καλούμε το ΚΥΣΠΕ και παράλληλα το Υπουργείο Παιδείας να στηρίξει την απόφαση του ΠΥΣΠΕ Λασιθίου.

Αλέξανδρος Αλεξάκης& Γιάννης Πασπαράκης,  Αιρετοί ΠΥΣΠΕ Λασιθίου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *