Απήγγειλαν τον όρκο του Ιπποκράτη στα Αρχαία Ελληνικά


Εκπαιδευτικοί από 8 ευρωπαϊκές χώρες στη Λάρισα που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ με τίτλο ‘’Head in the clouds’’ επισκέφθηκαν το μνημείο του Ιπποκράτη.


Στο πρόγραμμα συμμετέχει από την Ελλάδα το Δημοτικό Σχολείο Βερδικούσιας και σχολεία από την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Σλοβενία, τη Σλοβακία, τη Βουλγαρία και τη Λετονία. Τους εκπαιδευτικούς συνόδευε ο εκπαιδευτικός κ. Χαράλαμπος Βαλδούμας, διαχειριστής του προγράμματος εκ μέρους της Ελλάδας.
Για το έργο του Ιπποκράτη μίλησαν και παρουσίασαν τα εκθέματα του μουσείου ο κ. Ρίζος Χαλιαμπάλιας πρόεδρος του συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα», η ταμίας του συλλόγου κ. Νάνσυ Γκιτέρσου και η κ. Ζέτα Τσίγκα μέλος του συλλόγου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον όρκο του Ιπποκράτη, το κείμενο που θεμελιώνει τις αρχές της Ιατρικής ως επιστήμης. Συμβολικά έγινε απαγγελία του όρκου στα Αρχαία Ελληνικά από όλους τους παρευρισκόμενους, υπό την καθοδήγηση της φιλόλογου, κ. Τσίγκα. «Επίσης εντύπωση προκάλεσε η απαγγελία του όρκου από δασκάλα της Σλοβακίας στη γλώσσα της.
Οι εκπαιδευτικοί από τις επτά ευρωπαϊκές χώρες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα δήλωσαν ότι γνωρίζουν την εμβληματική μορφή του Ιπποκράτη χωρίς όμως να γνωρίζουν για την παρουσία, τη δράση και τον θάνατό του στη Λάρισα.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *