Αποσύρθηκε η διάταξη που έδινε την απόλυτη εξουσία στον πρόεδρο των υπηρεσιακών συμβουλίων

Αποσύρθηκε η διάταξη που έδινε την απόλυτη εξουσία στον πρόεδρο των υπηρεσιακών συμβουλίων

Δεν θα κατατεθεί τελικά στη Βουλή, προς ψήφιση  η διάταξη της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ελ. Ξενογιαννακοπούλου, που έδινε την απόλυτη εξουσία στον διορισμένο από την Κυβέρνηση εκάστοτε πρόεδρο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων .

Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, μετά τη “θύελλα” αντιδράσεων  ανακοίνωσε σήμερα ότι     έχουν ήδη γίνει στο αρχικό κείμενο οι αναγκαίες βελτιώσεις και πλέον η διάταξη έχει ως εξής:

«Το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙ.Σ.Ε.Π.), το Συμβούλιο Υπηρεσιακής Κατάστασης Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων, τα Συμβούλια Επιλογής Προϊσταμένων (Σ.Ε.Π.) και τα Υπηρεσιακά Συμβούλια βρίσκονται σε απαρτία, όταν είναι παρόντα τρία (3) τουλάχιστον μέλη τους. Σε κάθε περίπτωση, για την ύπαρξη απαρτίας απαιτείται η παρουσία του Προέδρου ή του αναπληρωτή του».

Συνεπώς, ισχύει η πάγια ρύθμιση του Νόμου 2690/1999, σύμφωνα με την οποία οι αποφάσεις λαμβάνονται με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών.

Η αρχική διάταξη

Το αρχικό σχέδιο διάταξη που περιλαμβάνονταν στο Σχέδιο Νόμου για το ΑΣΕΠ, που σήμερα πήρε πίσω η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης όριζε:“Τα Συμβούλια αποφασίζουν ή γνωμοδοτούν με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών, στην οποία συμπεριλαμβάνεται οπωσδήποτε ο πρόεδρος”,ορίζει η νέα τροποποιητική διάταξη.

Αυτό σημαίνει ότι πλέον, εάν τελικά ψηφίζονταν  στη Βουλή η συγκεκριμένη διάταξη, οι αποφάσεις θα λαμβάνονταν μόνο εάν συμφωνούσε και ο διορισμένος από την Κυβέρνηση πρόεδρος.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *