Αυτή είναι η νέα «γενιά» συντάξεων

Τα επόμενα χρόνια προμηνύονται δύσκολα για τους σημερινούς εργαζόμενους, που «ονειρεύονται» να βγουν κάποια στιγμή στη σύνταξη…

Συντάξεις πείνας, συντάξεις του… πεντακοσάρικου «παράγει» και επίσημα ο νέος τρόπος υπολογισμού του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου. Το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων συνταξιούχων θα λαμβάνει συντάξεις πολύ χαμηλές,  ο Γενικός Διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών, Νίκος Καλάκος, τα ποσά δεν αναμένεται να ξεπερνούν -στις περισσότερες περιπτώσεις- τα 500 ευρώ το μήνα!

Μέχρι στιγμής, όσες νέες συντάξεις έχουν εκδοθεί με τα κριτήρια του νέου νόμου -καθώς η αίτηση συνταξιοδότησης έγινε μετά τη ψήφιση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης του Γιώργου Κατρούγκαλου (από 12/5/2016 και έπειτα)-, παρουσιάζουν τεράστιες μειώσεις, που σε πολλές περιπτώσεις τα «ψαλίδια» αγγίζουν και το 40%. Η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού, οι απώλειες των ΕΚΑΣ, ΕΦΑΠΑΞ, μερίσματος και επικουρικής σύνταξης έχουν «ισοπεδώσει» το ενδεχόμενο οι μελλοντικοί συνταξιούχοι να μπορέσουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Μάλιστα, ο Νίκος Καλάκος τονίζει  ότι, όσοι υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης μέσα στα επόμενα χρόνια, «θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ύφεση, την υψηλή ανεργία, τις συνεχώς μειούμενες αποδοχές και την υπερφορολόγηση, με αποτέλεσμα να καταλήξουν να εισπράττουν μία σύνταξη των 500 ή 600 ευρώ, καθώς για να μπορέσει κάποιος να αγγίξει τετραψήφιο ποσό, θα πρέπει να έχει δουλέψει τουλάχιστον 35 χρόνια, αλλά και καθόλη τη διάρκεια του εργασιακού του βίου να ελάμβανε μισθό από 2.000 έως 2.500 ευρώ! Τώρα, πόσο εφικτό είναι αυτό με τους εκατομμύρια ανέργους και την μακροχρόνια ύφεση;

Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξασφάλισε ο Νίκος Καλάκος στο Newsbomb.gr, στις περιπτώσεις πλήρους σύνταξης γήρατος, οι αποδοχές δεν ξεπερνούν τα 500 ευρώ στα 15, 17 και 20 χρόνια ασφάλισης.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *