Γαβρόγλου: Η διαφορετικότητα είναι πλούτος για την κοινωνία

Την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας της κοινωνίας στα ζητήματα ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) και ειδικότερα των μαθητών με αναπηρία, υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, μιλώντας σε εκδήλωση, με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στο κτίριο του υπουργείου. 

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε τις δυσκολίες που βιώνουν αυτά τα παιδιά, για να οδηγηθούμε σε μία κοινωνία ανθεκτική, χωρίς περιορισμούς. Η διαφορετικότητα είναι πλούτος για την κοινωνία», επεσήμανε ο κ. Γαβρόγλου.

Η εκδήλωση, με θέμα: «Σπάζοντας τους φραγμούς στην εκπαίδευση: συνεργατικές δράσεις -καλές παιδαγωγικές πρακτικές», είχε ως στόχο να φέρει στο προσκήνιο τις φωνές των μαθητών με αναπηρία και των γνωρισμάτων της ενταξιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

«Πολλά παιδιά, ακόμη και σήμερα, δεν απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους. Ένας μεγάλος αριθμός παιδιών μένει στο σπίτι τους και δεν πηγαίνουν στο σχολείο», ανέφερε ο Γιώργος Μόσχος, βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα δικαιώματα του Παιδιού. Ο κ. Μόσχος μίλησε και για τα προβλήματα στην Ειδική Αγωγή, που πηγάζουν από τους οικονομικούς περιορισμούς, που δεν επιτρέπουν να μπουν μόνιμοι εκπαιδευτικοί στα ειδικά σχολεία. «Είναι πολύ βασικό οι εκπαιδευτικοί να είναι κυρίως μόνιμοι και όχι αναπληρωτές», τόνισε.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *