Γονέας κατήγγειλε διευθυντή σχολείου ότι σε σχολική γιορτή την Τσικνοπέμπτη υπήρχαν κρασί και μπύρες

Τι απαντά ο Διευθυντής

Κατανάλωση αλκοόλ φέρεται να έκαναν μαθητές σε Λύκειο της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ανήμερα της Τσικνοπέμπτης, σύμφωνα με καταγγελία γονέα.

Σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, χθες, μετά τις πρώτες 4 διδακτικές ώρες, όπως γίνεται σε πολλά σχολεία, έτσι και στο 1ο ΓΕΛ Κουφαλίων καθηγητές και μαθητές έκαναν γιορτή. Από τις 12:00 μέχρι και τις 13:30 λοιπόν έψησαν σουβλάκια και πραγματοποιήθηκε αποκριάτικη γιορτή.

Τι λέει ο διευθυντής του σχολείου

O διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Κουφαλίων μιλώντας στο Seleo.gr, δήλωσε ότι στο 15μελες των μαθητών δόθηκε μια συσκευασία με 5 κιλά κρασί, για να το διαχειριστούν οι ίδιοι. Όμως, ο κ. Βασιλειάδης, που είναι 11 χρόνια διευθυντής του σχολείου, παρουσιάζει μια διαφορετική οπτική, για την συγκεκριμένη γιορτή που έχει καθιερωθεί και γίνεται κάθε χρόνο με τον ίδιο τρόπο.

«Στα 11 χρόνια που είμαι διευθυντής, έχω δει από την εμπειρία μου, ότι υπάρχουν κάποιες παθητικές ημέρες για τα παιδιά, που δεν μπορούν να μείνουν στο σχολείο και βγαίνουν έξω, κινδυνεύοντας να κάνουν διαφορετικά πράγματα. Έτσι, την Τσικνοπέμπτη, έχουμε καθιερώσει να κάνουμε 4 ώρες μάθημα και από τις 12:00 έως και τις 13:30 να κάνουμε μια γιορτή» αναφέρει ο κ. Βασιλειάδης.

Στη γιορτή αυτή ψήνουν σουβλάκια, υπάρχουν αναψυκτικά και περιορισμένες μπύρες και κρασί. «Παραγγείλαμε 40 πορτοκαλάδες, 24 μικρές μπύρες και δυο κρασιά πεντάκιλα. Το ένα πεντάκιλο δόθηκε στο σύλλογο των καθηγητών και το άλλο το πεντάκιλο το δίνουμε στην διάθεση του 15μελους των μαθητών. Το διαχειρίζεται το 15μελες κι αν κάποιο παιδί ήθελε να πιει, του έβαζαν σε ένα πλαστικό ποτήρι, δυο ρουφηξιές, όχι κάτι παραπάνω» δηλώνει ο διευθυντής του σχολείου.

Για τις αντιδράσεις και τις συνέπειες που μπορεί να έχει, αναφέρει πως: «Αυτό το κάνουμε 11 χρόνια στο σχολείο και μόνο φέτος αντέδρασε ένας γονιός. Πάντα είμαι αυστηρός σε εκδρομές με τους μαθητές, για το αλκοόλ, τους το απαγορεύω. Ωστόσο, τώρα σε μια γιορτή, αν θέλουν οι καθηγητές και τα παιδιά που είναι ενήλικα να πιουν μια μπύρα, δεν θα το απαγορεύσω. Τώρα, αν κάποιο ανήλικο παιδί, πάρει από κάποιον μια μπύρα, ήμαρτον! Εμείς δεν βγαίνουμε να πούμε πιείτε και χορέψτε. Είναι περιορισμένος αριθμός των ποτών. Δεν αισθάνομαι καμία ενοχή, αλλά είμαι έτοιμος για κάθε συνέπεια».

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *