Γονείς διαμαρτύρονται γιατί χάνουν τον Διευθυντή του Σχολείου τους

Περίπου 50   άτομα του Συλλόγου Γονέων  του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού  , βρέθηκαν  στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά για   να ζητήσουν εξηγήσεις για το τι δεν έκανε καλά, κατά τη κρίση του ΠΥΣΔΕ, ο διευθυντής του σχολείου τους .

Αντί για εξηγήσεις, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου «αντιμετωπίσαμε άρνηση επικοινωνίας, κλειστές πόρτες, απειλές και κάτι πρωτοφανές, την παράνομη βιντεοσκόπηση μας από τον ίδιο τον κ. Νίκο Μουρμούρη!».

Από  το γραφείο του κ. Μουμούρη,  μας απάντησαν ότι  σήμερα βρίσκεται σε άδεια.

Όπως τονίζει ο Σύλλογος «Η οργή μας ήταν τόση, που μόνο λόγω της ύπαρξης των ψυχραιμότερων δεν πραγματοποιήθηκαν γεγονότα μεγάλης έκτασης. Ακόμα και όταν ο διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά   του ζητούσε επίμονα να ανοίξει την πόρτα για διάλογο αφού όπως του τόνισε μόνο  3 γυναίκες θα ήταν στην επιτροπή, αρνήθηκε να ανοίξει! «

Ήδη όπως σημειώνει ο Σύλλογος, κατατέθηκε  μήνυση κατά αυτού του κ. Διευθυντή ΔΕ Πειραια «για  παράνομη βιντεοσκόπηση « .

Ο Σύλλογος ζητά :

–      Να γίνει αντικειμενικά η αξιολόγηση του  Γρηγόρη Γουρδομιχάλη και των άλλων υποψηφίων διευθυντών.

–     Να αποπεμφθεί άμεσα, από τον πρωθυπουργό κ.Τσίπρα και τον υπουργό Παιδείας,  για την ανεπίτρεπτη δράση του ο κ. Ν. Μουμούρης από την θέση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

–    Να πάρουν θέση  τα κόμματα και οι εμπλεκόμενοι φορείς, αφού συμπεριφορές και δράσεις σαν κι αυτές που συναντήσαμε σήμερα ντροπιάζουν την δημόσια εκπαίδευση.

-Να παρέμβει άμεσα ο Εισαγγελέας

Ανακοίνωση προς τους γονείς του Διευθυντή του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού

Θελω να ευχαριστήσω από καρδιάς, τους γονείς και τους μαθητές και  τις μαθήτριες ΕΠΑΛ,  αλλά και τους πολίτες από τον δήμο Κορυδαλλού και τους άλλους δήμους του Πειραιά για τα εκατοντάδες μηνύματα τους όπως δημοσιεύονται στο σελίδα  Γονείς Επαλκορυδαλλού

Μηνύματα συμπαράστασης και διαμαρτυρίας για τη δίωξη μου, όπως και άλλων καταξιωμένων διευθυντών. Συγκρούστηκα με τις συντεχνίες και τα κομματικά συμφέροντα και τώρα πληρώνω το τίμημα.

Αλλά και μηνύματα που δείχνουν την αγωνία τους για το μέλλον του σχολείου αλλά και την αγανάκτηση τους για τις ανεπίτρεπτες μεθοδεύσεις που εφάρμοσε το ΠΥΣΔΕ Πειραιά  κατά την αξιολόγηση των υποψηφίων διευθυντών σχολείων  της περιοχής.

Μεθοδεύσεις που είναι γνωστό ότι δεν είχαν οποιαδήποτε αξιοκρατική ή παιδαγωγική βάση αλλά στόχευαν, με χειρουργική ακρίβεια, στην υλοποίηση αποφάσεων που είχαν παρθεί προ καιρού σε κομματικά και συνδικαλιστικά γραφεία και που ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΔΕ, προκειμένου να πάρουν θέση οι ευνοούμενοι.

Θα μπορούσε πραγματικά να γελά κανείς με τη μοριοδότηση  των συνεντεύξεων των ευνοουμένων, αν δεν ανησυχούσε για τη βλάβη που προκαλούν αυτές οι μεθοδεύσεις στη δημόσια παιδεία. Αλλά σίγουρα θα βλάψουν αργά ή γρήγορα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αυτούς που καθοδήγησαν, εκτέλεσαν ή σιώπησαν.

Εσείς είστε, όμως, οι καταλληλότεροι αξιολογητές του έργου μου στο σχολείο γιατί εσείς ξέρετε καλύτερα απ’ όλους τις δυσκολίες που καθημερινά αντιμετωπίζαμε και το έργο που παράγαμε.

Παρά τις δυσκολίες καταφέραμε με τη βοήθεια και της Δημοτικής Αρχής, να κάνουμε το ΕΠΑΛ Κορυδαλλού με 650 μαθητές, ένα απ’ τα μεγαλύτερα, καλύτερα  και ασφαλέστερα σχολεία της χώρας.

Εδώ και 15 χρόνια  εμπιστευτήκατε το σχολείο για την εκπαίδευση και την ασφάλεια των παιδιών.

Αυτή είναι η πιο ακλόνητη, η πιο έγκυρη  απόδειξη της προσφοράς μου στην εκπαίδευση που δεν διαγράφεται.

Δεν θα επιτρέψω στη πίκρα, που δικαιολογημένα με κατέχει, να με αδρανοποιήσει.

Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να είμαι δίπλα σας, στα παιδιά μας και στο σχολείο μας, από όποια τυχόν θέση ευθύνης έχω στο μέλλον και με όποιον τρόπο μπορώ.

Σας ευχαριστώ και πάλι!

Γρηγόρης Γουρδομιχάλης

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *