Γονείς υποβάλλουν μήνυση για τις τραγικές ελλείψεις στο 23ο δημοτικό σχολείο Καλαμαριάς

Μηνυτήρια αναφορά, κατά παντός υπευθύνου, υπέβαλαν 31 γονείς μαθητών από τρεις τάξεις του 23ου δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς διαμαρτυρόμενοι γιατί τα παιδιά τους κάνουν μάθημα σε αίθουσες- αποθήκες.

 Το σχολείο λειτουργεί σήμερα ως 12θέσιο και αντιμετωπίζει σοβαρά στεγαστικά, λειτουργικά και κατ’ επέκταση εκπαιδευτικά προβλήματα, σύμφωνα με τους μηνυτές.

Με τη μήνυση που υπέβαλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, οι γονείς στρέφονται «κατά πάντων υπευθύνων, αιρετών ή μη, της δημοτικής αρχής του δήμου Καλαμαριάς που εμπλέκονται στη λήψη αποφάσεων σχετικά με το θέμα». Επισημαίνουν ότι από την καθυστέρηση εύρεσης λύσης ενδέχεται να προκληθεί κίνδυνος υγείας ζωής, με πράξεις ή παραλείψεις που είναι ποινικά κολάσιμες.

«Δύνανται να προκαλέσουν βλάβη της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών αφού είναι αίθουσες – αποθήκες και δεν εξαερίζονται σωστά αλλά και υπό ειδικές συνθήκες (σεισμός, πυρκαγιά) μπορούν να δημιουργήσουν δυσάρεστες καταστάσεις για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς. Οι συνθήκες είναι ασφυκτικές και δεν επιτρέπουν τόσο την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών όσο και τον εξαερισμό του χώρου, όπως επιβεβαιώνεται από έλεγχο του τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου» αναφέρεται στη μήνυση.

Επίσης σημειώνεται ότι: «Δεν υπάρχει στο σχολικό συγκρότημα ρελέ διαφυγής ή διαρροής ρεύματος (αντιηλεκτροπληξιακό ρελέ) με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένοι σε κίνδυνο ηλεκτροπληξίας οι μαθητές ηλικίας 5 έως 12 ετών αλλά και οι ενήλικοι εκπαιδευτικοί σε οποιαδήποτε διαρροή ρεύματος που μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή με εκούσια πράξη ή ακούσια (π.χ λόγω φθοράς συσκευών φούρνου του ολοήμερου, ψυγείου, προτζέκτορα, κονσόλα ενισχυτή, λοιπών φθαρμένων καλωδίων κλπ)».

Σημειωτέον ότι ο ηλεκτρικός πίνακας έχει υποστεί σοβαρή φθορά από κάψιμο, εδώ και χρόνια και παρόλα ταύτα λειτουργεί μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 23ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς, Νίκος Χριστοφορίδης, «σκοπός των ενεργειών μας είναι να βρεθεί συνολική και οριστική χρήση στο πρόβλημα και να μην κάνει μάθημα στις αποθήκες κανένα παιδί, ούτε του Δημοτικού, ούτε του Γυμνασίου».

Πηγή: voria.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *