Δάσκαλος «αφορίζει» εκπαιδευτικούς – επειδή διοργάνωσαν εκδήλωση για τον Καζατζάκη

Κατά των μελών του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών αλλά και κατά του Συνδέσμου Φιλολόγων Λάρισας στρέφεται ο πολύτεκνος δάσκαλος και εκπρόσωπος της συνδικαλιστικής παράταξης «Συνεχιστές της Πολιτικής του Καποδίστρια/Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση» στη Λάρισα, Κωνσταντίνος Ιωάν. Παπανικολάου.

Την αντίδραση αλλά και «τη θλίψη» του κ. Παπανικολάου, προκάλεσε η πρόσφατη διοργάνωση λογοτεχνικού, φιλοσοφικού και θεατρικού διημέρου για τον Νίκο Καζαντζάκη στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, από τον Δήμο Λαρισαίων και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λαρίσης, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Λάρισας και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Λάρισας.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης «ο Νίκος Καζαντζάκης θεωρείται από πολλούς εκπροσώπους του «πνευματικού», πολιτικού και «καλλιτεχνικού» κόσμου σπουδαίος λογοτέχνης. Είναι όμως γνωστό σε όλους πως στο έργο του «Ο τελευταίος πειρασμός», αποσπάσματα του οποίου θα αναγνωστούν στην ως άνω εκδήλωση, βλασφημεί το πρόσωπο του Κυρίου Ιησού Χριστού, αποδίδοντάς Του ανθρώπινα πάθη και αμαρτήματα.

Είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο για τον οποιονδήποτε, ακόμη κι αν αυτός λέγεται Νίκος Καζαντζάκης, να κηλιδώνει το Αναμάρτητο Πρόσωπο του Ιησού Χριστού, στο όνομα της -δήθεν- ελευθερίας του λόγου, της «τέχνης» και της έκφρασης…

Οι αληθινά μεγάλοι δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους να διολισθαίνει στο κατάντημα να βλασφημεί το Πανάγιο Πρόσωπο του Χριστού, Τον Οποίο λατρεύουν ως Κύριο και Θεό εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Μας προξενεί θλίψη το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο Πολιτιστικό Κέντρο και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων συνδιοργανώνουν μια τέτοια εκδήλωση.

Ως συνδικαλιστική παράταξη, οι «Συνεχιστές της Πολιτικής του Καποδίστρια/Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση» εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας στην απόδοση τιμής σε οποιοδήποτε πρόσωπο που δεν σέβεται τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό και την πίστη των Ορθοδόξων Χριστιανών σε Αυτόν παγκοσμίως» καταλήγει ο κ. Παπανικολάου.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *