Διοικητικό πραξικόπημα αυταρχισμού με υπογραφή Μπαξεβανάκη – Κοτσιφάκη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ: ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΠΕΠ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗ-ΚΟΤΣΙΦΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ – ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Οι παράνομες τροποποιήσεις του Κανονισμού Λειτουργίας στοχεύουν αφενός στην απομάκρυνση, μέσω νομικών «κόλπων» των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων από το ΔΣ του Οργανισμού, αφετέρου στη «διευκόλυνση» μετακινήσεων στελεχών του ΕΟΠΠΕΠ χωρίς αξιολογικές διαδικασίες. Διόλου τυχαία, οι αλλαγές αυτές λαμβάνουν χώρα μετά την έλευση, επίσης με παράνομη μεθόδευση που ερευνάται από τη Δικαιοσύνη, της κ. Γιαννακοπούλου στον Οργανισμό. Ωστόσο, η εν λόγω δεν έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για το χάος στον ΕΟΠΠΕΠ, καθώς δεν ορίστηκε από μόνη της – και μάλιστα παράνομα – στη θέση αυτή. Οι άνθρωποι που την στηρίζουν και τώρα επιχειρούν με δεύτερη παράνομη μεθόδευση να αλλοιώσουν τον Κανονισμό Λειτουργίας είναι άλλοι και έχουν ονοματεπώνυμο.
Όπως είχαμε σημειώσει με επιστολή μας προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου τον Οκτώβριο του 2017, η αλλαγή του Κανονισμού Λειτουργίας ερήμην των μελών του ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ και χωρίς επίσημη εισήγηση αποτελεί μείζον πολιτικό, ηθικό και νομικό ζήτημα. Αν και είχαμε από τότε ζητήσει να μας αποσταλεί η σχετική εισήγηση και δόθηκαν από τη Γραμματεία διαβεβαιώσεις ότι αυτό θα συμβεί, δεν την λάβαμε ποτέ. Τούτο σημαίνει είτε πως δεν υπάρχει (επομένως οι αλλαγές είναι παράνομες), είτε πως κάποιοι πλαστογράφησαν ημερομηνίες για να παρουσιάσουν μια εισήγηση που δεν είχε γραφεί, όταν το θέμα κατατέθηκε στο ΔΣ (επομένως οι κατά νόμον υπεύθυνοι θα πρέπει να διωχθούν για βαρύτατα αδικήματα). Σε κάθε περίπτωση, το σκάνδαλο για τον ΕΟΠΠΕΠ είναι τεραστίων διαστάσεων και αποδεικνύει αυτό που εδώ και μήνες καταγγέλλουμε. Ότι, δηλαδή, στον Οργανισμό έχει εγκατασταθεί ένα θεσμικό παράκεντρο που έχει ως στόχο την άλωσή του για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα.
Δεν είναι, άλλωστε, δύσκολο να αντιληφθεί κανείς το παιχνίδι που παίζεται στον ΕΟΠΠΕΠ, αν βάλει δίπλα δίπλα τη σημερινή είδηση για την παράνομη αλλαγή του κανονισμού του Οργανισμού με την άρνηση (εκ μέρους της ηγεσίας του) της ολοκλήρωσης του οικονομικού ελέγχου που εδώ και 4 μήνες έχει ζητήσει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας από το 2009 μέχρι και σήμερα. Ο έλεγχος αυτός είχε ως κύριο στόχο τη διερεύνηση των οικονομικών σχέσεων ανάμεσα στον ΕΟΠΠΕΠ και σε μέλη, παλιά και νέα, του ΔΣ του. Κάθε πολίτης, βγάζει πλέον τα συμπεράσματά του.
Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ, αφού έχουν εξαντλήσει τους τελευταίους μήνες κάθε προσπάθεια διαλόγου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η οποία τον αρνείται πεισματικά, είναι υποχρεωμένοι να προσφύγουν άμεσα στη Δικαιοσύνη για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος, αλλά και της ύπαρξης του ίδιου του ΕΟΠΠΕΠ που οδεύει πλέον ολοταχώς προς τη διάλυσή του.
Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ              Ο ΑΝΑΠΛ.ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΤΡΙΒΑΛΑΣ                                                ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *