Επετειακή εκδήλωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Το Παράρτημα Λάρισας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας διοργανώνει το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στις 6.00 μ.μ. στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο πανηγυρική επετειακή εκδήλωση τιμής και μνήμης.

Το 2018, είναι μια χρονιά ορόσημο τόσο για την Ε.Μ.Ε. όσο και τη μαθηματική εκπαίδευση στη χώρα μας, αφού η Ε.Μ.Ε. συμπληρώνει 100 χρόνια ζωή, αλλά και για το Παράρτημα της Λάρισας καθώς κλείνει 40 χρόνια λειτουργίας.
Όλα αυτά τα χρόνια, μαθηματικοί κάθε βαθμίδας της εκπαίδευσης, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, καθηγητές ΤΕΙ και μέσης εκπαίδευσης, φροντιστές, δημόσιοι υπάλληλοι και ιδιώτες, σε μια γόνιμη αποδοτική και λειτουργική ώσμωση, υπηρετούν εθελοντικά και ανιδιοτελώς τον μεγάλο κοινό τους στόχο, που είναι η αναβάθμιση της μαθηματικής παιδείας στη χώρα μας και η ανάδειξη του δημιουργικού πνεύματος και της κριτικής σκέψης.
Για τον λόγο αυτό και ενόψει της ανάληψης του 34ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Ε.Μ.Ε., που θα γίνει το 2019 στη Λάρισα, είκοσι χρόνια μετά το αντίστοιχο συνέδριο του 1999, που φιλοξενήθηκε επίσης στην πόλη, η Διοικούσα Επιτροπή του τοπικού Παραρτήματος τιμά όλους τους διατελέσαντες προέδρους του, σε αυτή την 40ετή διαδρομή.
Προσκεκλημένος ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο διακεκριμένος μαθηματικός – συγγραφέας κ. Τεύκρος Μιχαηλίδης.
Σε όλους τους πρώην προέδρους, πέρα από τις μνήμες για το έργο και την προσφορά τους, το τοπικό παράρτημα θα απονείμει τιμητικές αναμνηστικές πλακέτες, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για το έργο τους .
Στην εκδήλωση θα βραβευτούν με χρονολογική σειρά οι εξής πρόεδροι:
Μαρκάτος Κοσμάς, Καφφές Χριστόδουλος, Μπεκιάρης Αχιλλέας, Χαζάν Μίνως Καραβάνας Παναγιώτης, Καλονάκης Νικόλαος, Καρασμάνογλου Αχιλλέας Τερζόπουλος Μανώλης και Τριανταφύλλου Αθανάσιος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *