ΕΣΠΑ: 15.000.000 € για την ανάπτυξη και αναβάθμιση υποδομών εκπαίδευσης

Ανάπτυξη και αναβάθμιση υποδομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης

Παρεμβάσεις ανάπτυξης νέων και αναβάθμισης υφιστάμενων υποδομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ειδικότερα, προτεραιότητες της δράσης είναι:

  • H κατασκευή νέων υποδομών όπου δεν υπάρχουν καθώς και η βελτίωση – αναβάθμιση υφιστάμενων υποδομών, ειδικότερα σε περιοχές ορεινές, περιοχές με φυσικούς περιορισμούς και περιοχές με ειδικά μειονεκτήματα με αποτέλεσμα τον περιορισμό της κινητικότητας των μαθητών, τον περιορισμό της συστέγασης σχολικών μονάδων και του φαινομένου της διπλοβάρδιας, την αποσυμφόρηση του μαθητικού πληθυσμού, την αποφυγή μίσθωσης κτιρίων, την βελτίωση των συνθηκών μάθησης και την αύξηση της συμμετοχής στην εκπαίδευση.
  • Η επέκταση υφιστάμενων υποδομών της Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης, για την αύξηση της δυναμικότητας και την κάλυψη των αναγκών λόγω αύξησης του αριθμού των μαθητών ή συγχώνευσης σχολικών μονάδων με στόχο την βελτίωση των συνθηκών μάθησης.
  • Επεμβάσεις που αποσκοπούν στην εξασφάλιση της ασφάλειας και της υγιεινής των χρηστών (π.χ. στατική ενίσχυση υποδομής) καθώς και στην εξασφάλιση της προσβασιμότητας ΑμεΑ.
  • Επεμβάσεις που απορρέουν από την υποχρέωση τήρησης προηγούμενων εγκεκριμένων κτηριολογικών προγραμμάτων, που για οποιοδήποτε λόγο δεν είχαν υλοποιηθεί (σε αυτήν την περίπτωση θα επισυνάπτονται το παλαιό κτηριολογικό με σαφή αναφορά σε μελλοντική κάλυψη και επιπλέον η επικαιροποίησή του), ανεγέρσεις νέων υποδομών προς αντικατάσταση παλαιών και γενικώς επεμβάσεις για την βελτίωση των συνθηκών μάθησης.
  • Η λειτουργική αναβάθμιση-βελτίωση υφιστάμενων υποδομών της Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης (π.χ. αναδιαρρύθμιση των εσωτερικών χώρων και εξωτερικών υποδομών κλπ.)

Δείτε την Πρόσκληση (PDF – 352,96 Kb)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *