Η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας με αφορμή το πρόγραμμα της «Coca Cola» για επισκευές σχολείων

Ανακοίνωση με αφορμή το πρόγραμμα της «Coca Cola» για επισκευές σχολείων

«Να απορρίψουν συνολικά τη λογική των χορηγιών που καλλιεργεί η κρατική και τοπική διοίκηση σε συνεργασία με τους μεγαλοεπιχειρηματίες» καλεί τους γονείς η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή το πρόγραμμα «Το Σχολείο που Θέλεις» της «Coca – Cola».

Οπως σημειώνει η Ομοσπονδία, «το τελευταίο χρονικό διάστημα, συναντά κανείς σε πάρκα, πλαζ, πλατείες, συναυλίες, πιθανόν και σε εκκλησίες, γονείς και μαθητές σχολείων που ζητούν να κάνουμε “like” για να “σουλουπωθεί” το σχολείο που φοιτούν τα παιδιά τους από την ιδιωτική εταιρεία “Coca – Cola 3Ε”. Η συγκεκριμένη εταιρεία – και δεν είναι η μόνη – αξιοποιώντας το οξύτατο πρόβλημα της σχολικής στέγης στη Θεσσαλονίκη, βρίσκει έδαφος να “εισβάλει” στα σχολεία, με το μανδύα του “ευεργέτη” χορηγού. Αυτή που από τη μια μεριά κλείνει το εργοστάσιο και απολύει τόσους εργαζόμενους – γονείς, αναζητώντας περισσότερα κέρδη σε γείτονες χώρες, εμφανίζεται τώρα με το προσωπείο του ευεργέτη και ζητά από τους γονείς να επικροτήσουν τη στάση της!».

Η Ομοσπονδία, απευθυνόμενη σε κάθε γονιό που αντιμετωπίζει το οξυμένο πρόβλημα της σχολικής στέγης και στο σχολείο του δικού του παιδιού, που βλέπει τα παιδιά να στοιβάζονται στις αίθουσες και τα κτίρια να θέλουν συντήρηση, τον καλεί να σκεφτεί:

    «Το δίκαιο αυτό αίτημα, για σχολικά κτίρια που θα εξυπηρετούν τη διαδικασία της μόρφωσης των παιδιών μας, δεν μπορεί να εξαντλείται μόνο σε “likes”, αλλά οφείλουμε να διεκδικήσουμε τα χρήματα που απαιτούνται για τη συντήρηση, την οικοδόμηση και τη λειτουργία των σχολείων από το κράτος.
Στο όνομα της κρίσης, το υπουργείο Παιδείας, οι κυβερνήσεις, η ΕΕ και οι δήμοι προωθούν με όλα τα μέσα το “σχολείο της αγοράς”, το “σχολείο – επιχείρηση”, ανοίγοντας τις πόρτες του σε κάθε εταιρεία που σήμερα θέλει να διαφημιστεί, αύριο θέλει να επιβάλει το πρόγραμμα σπουδών που θα εξυπηρετεί τα κέρδη των μετόχων της.
Είναι απαράδεκτο κάθε σχολείο να αναζητά “προστάτη – χορηγό”, τη στιγμή που οι γονείς έχουν πληρώσει για το δικαίωμα των παιδιών τους στη μόρφωση. Τα χρήματα που δήθεν θα δαπανήσει η κάθε εταιρεία, τα έχει πάρει πίσω 100 φορές μέσα από προγράμματα της ΕΕ για την ανταγωνιστικότητα (δικά μας λεφτά, από τη φορολόγηση των εργαζομένων), τα έχει πάρει πίσω επίσης είτε ως επιχορηγήσεις, είτε από τις “νόμιμες φοροαπαλλαγές” που απλόχερα όλες οι κυβερνήσεις τούς παρέχουν».

Η Ομοσπονδία καλεί τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, «να αντισταθούν στην “εύκολη λύση” των χορηγών – σωτήρων που υποκαθιστούν την ευθύνη και την υποχρέωση του κράτους και γίνονται ο “δούρειος ίππος” για την άλωση της δημόσιας εκπαίδευσης και της κοινωνικής πρόνοιας. Να οργανώσουν και να εντείνουν την πάλη τους, ώστε από κοινού γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές, όλο το εργατικό – λαϊκό κίνημα, να απαιτήσουν από το κράτος την εξασφάλιση όλων των αναγκαίων όρων για τη λειτουργία των σχολείων αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Καμιά επιχείρηση σε σχολείο. Ο κάθε δήμος είναι υπόλογος γι’ αυτές τις εξελίξεις», τονίζει η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *