Θεσσαλονίκη: Κατάληψη για κρούσματα bullying σε Λύκειο – «Φοβόμαστε για την ζωή μας»

Oι μαθητές δηλώνουν αγανακτισμένοι για τα κρούσματα βίας στο σχολείο τους και για αυτό προχώρησαν σε κατάληψη.

Οι μαθητές του 4ου Λυκείου Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν κατάληψη, καθώς δηλώνουν τον φόβο και την αγανάκτιση τους για κρούσματα bullying μέσα στο σχολείο, σύμφωνα με το seleo.gr.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές έχουν υπό κατάληψη το κτίριο του 4ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, στην οδό Συγγρού 31. Με φυλλάδια που έχουν κολλήσει στους τοίχους, μιλούν για ένα συγκεκριμένο μαθητή, που συμπεριφέρεται βίαια και προκαλεί προβλήματα σε πολλούς μαθητές. Όπως αναφέρουν μαθητές, έχουν ενημερώσει για το θέμα το σχολείο, όμως δεν δοθεί λύση στο πρόβλημα. Για αυτό, προχώρησαν σε κατάληψη, καθώς όπως γράφουν, ετοιμάζονται για Πανελλήνιες και δεν μπορούν να ανέχονται άλλα περιστατικά.

Σε ένα από τα χαρτιά που έχουν αφισοκολλήσει αναφέρουν: «Στις 7 Φεβρουαρίου 2018, συγκεντρωθήκαμε όλοι και αποφασίσαμε να κάνουμε κάνουμε κατάληψη. Έχουμε δεχθεί επανειλημμένες φορές κρούσματα βίας. Κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα. Ο κάθε μαθητής έχει δικαίωμα να μην απειλείται στο σχολικό περιβάλλον. Παράδειγμα: Στις 6/2, εν ώρα μαθήματος, ένας μαθητής -ένα από τα πολλά θύματα- καταδιώχθηκε από ένα συγκεκριμένο μαθητή, ο οποίος ευθύνεται και για τα υπόλοιπα κρούσματα. Κατανοούμε, την δυσκολία να διαχειριστεί αυτό το πρόβλημα, αλλά φοβόμαστε για την ζωή μας».

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *