Καταργείται διάταξη για τη μεταπτυχιακή εκπαίδευση δημοσίων υπαλλήλων που προκαλεί ασάφειες

Προκειμένου να μην υπάρχει ασάφεια, πρόκειται να προωθήσουμε νομοθετική ρύθμιση για τη ρητή κατάργηση της   ρύθμισης του τελευταίου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 43 του π.δ. 57/2007, που έχει προκαλέσει ερμηνευτικά ζητήματα, όπως προκύπτει από σχετικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Αυτό ανακοίνωσε στη Βουλή η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ελίζα Ξενογιαννοπούλου, απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή Γ. Μαυρωτά σχετικά με τα προβλήματα που προέκυψαν με την καταβολή του επιδόματος μεταπτυχιακών σπουδών σε υπαλλήλους των ΟΤΑ Α ́ βαθμού άνω των 45 ετών.

Η συγκεκριμένη διάταξη που θα καταργηθεί προβλέπει τα εξής:

“Για τη συμμετοχή του υπαλλήλου σε προγράμματα μεταπτυχιακής εκπαίδευσης, δεν πρέπει αυτός να έχει υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας του”.

Η κ. Ξενογιανοπούλου τονίζει στην απάντηση:

Α. Εχουμε την άποψη ότι η εφαρμοστέα εν προκειμένω διάταξη για τη συμμετοχή των υπαλλήλων σε προγράμματα μεταπτυχιακής εκπαίδευσης είναι η διάταξη του άρθρου 47 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν.3528/2007), στην οποία δεν υπάρχει πρόβλεψη για όριο ηλικίας και ο μόνος περιορισμός που προβλέπεται είναι ο χρόνος που απομένει μετά το πέρας της άδειας να μην είναι μικρότερος του τετραπλάσιου της διάρκειας αυτής.

Β. Όσον αφορά στους υπαλλήλους των ΟΤΑ α’ βαθμού τυγχάνουν εφαρμογής οι διατάξεις του άρθρου 65 του Ν. 3584/07 όπου προβλέπεται αντίστοιχος περιορισμός.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *