Κ. Μητσοτάκης: Αξιολόγηση για να αλλάξει το εξεταστικό σύστημα

«Από την κατάργηση των πανελληνίων στις διπλές εξετάσεις… Αξιολόγηση παντού απαραίτητη προϋπόθεση για να αλλάξει το σύστημα εισαγωγής»

Τη θέση αυτή διατυπώνει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση του στο στο twitter,

Ο κ. Μητσοτάκης με χθεσινή δήλωση σχολιάζοντας την πρόταση του Κ. Γαβρόγλου για τις αλλαγές στο Λύκειο και το νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ δήλωσε τα εξής:

  • Η δήθεν κατάργηση των πανελληνίων εξετάσεων μεταλλάχθηκε στο διπλασιασμό τους.
  • Με τους μαθητές και τους γονείς να παρακολουθούν άφωνοι μία άσχετη Κυβέρνηση να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια στις πλάτες της νέας γενιάς.
  • Και, τελικά, να προτείνει ένα σχέδιο που, το οποίο σε πρώτη ανάγνωση, εντείνει την κόπωση και την αγωνία των παιδιών και αυξάνει, αντί να μειώνει, την οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών.
  • Την κατακραυγή για το νόμο Γαβρόγλου για τα Πανεπιστήμια, η Κυβέρνηση προσπάθησε να την ξεπεράσει με λαϊκίστικες εμπνεύσεις, όπως η κλήρωση των σημαιοφόρων στις σχολικές παρελάσεις.
  •     Και τη συμμαχία με ένα τυχοδιωκτικό – καιροσκοπικό Κόμμα της ακροδεξιάς, τους ΑΝΕΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να την καλύψει στα μάτια της αριστερής πελατείας του, με δήθεν προοδευτικές επιλογές, όπως η ανοχή σε αυτούς που τα σπάνε και τα καίνε με κάθε ευκαιρία.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *