Μόνιμες Προσλήψεις: Πότε αρχίζουν οι διορισμοί

Μόνιμες Προσλήψεις: Πότε αρχίζουν οι διορισμοί

Για τους διορισμούς Εκπαιδευτικών μίλησε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, στις δύο συνεντεύξεις του που παραχώρησε στις εφημερίδες “Εποχή” και “Καθημερινή”.

Καταρχάς επεσήμανε ότι την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε μεγάλη αύξηση τις προσλήψεις αναπληρωτών, παρόλαυτά “το σύστημα δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί έτσι”.

Κι αυτό γιατί “οι συμβάσεις των αναπληρωτών επειδή πληρώνονται από τα ΕΣΠΑ είναι ιδιαίτερα προβληματικές και οι ίδιοι ταλαιπωρούνται γιατί αναγκάζονται να τρέχουν από σχολείο σε σχολείο”.

Κατά συνέπεια, “η λύση είναι να υπάρξουν μόνιμοι διορισμοί”, τόνισε ο υπουργός Παιδείας. “Είναι προφανές ότι είναι πρώτο μας μέλημα γιατί ανεξάρτητα από τη σημαντική συμβολή των αναπληρωτών δεν μπορεί ένα εκπαιδευτικό σύστημα να εξαρτάται ολοένα και περισσότερο από αναπληρωτές καθηγητές”, είπε ακόμη.

Για τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ 2008 σημείωσε: “Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι θα λυθεί η εκκρεμότητα που υπήρχε με τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι περιμένουν εδώ και δέκα χρόνια διορισμό καθώς κατάφεραν να περάσουν στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2008. Συνολικά πρόκειται για περίπου 600 άτομα δικαιωθέντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2008 και οι οποίοι θεμελιώνουν δικαίωμα διορισμού. Αφού εξετάστηκαν από τα συναρμόδια υπουργεία τα νομικά προβλήματα που είχαν ανακύψει θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες διορισμού τους.

Για τους μόνιμους διορισμούς στην Εκπαίδευση και το πότε θα πραγματοποιηθούν, ο Κώστας Γαβρόγλου υπογράμμισε: “Τον Οκτώβριο θα ανακοινώσουμε τον αριθμό των διορισμών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση για μία τριετία και οι πρώτοι διορισμοί θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019“.

Για το σύστημα που θα πραγματοποιηθούν είπε: “Υπάρχουν χιλιάδες απόφοιτοι παιδαγωγικών και καθηγητικών σχολών, όπως ονομάζονται οι φιλολογίες τα τμήματα φυσικής μαθηματικών κ.λπ που περιμένουν να οργανωθεί διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για διορισμούς στα σχολεία. Επεξεργαζόμαστε το νέο σύστημα το οποίο θα θέσουμε σε διαβούλευση, ωστόσο πρέπει να αναγνωρίσουμε τη σημαντική προσφορά των αναπληρωτών και να συνεκτιμηθεί με σοβαρό τρόπο η πολύχρονη προϋπηρεσία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *