Νέα Δημοκρατία : Όχι σε 4η Νομική Σχολή

Νέα Δημοκρατία:  Όχι σε 4η Νομική Σχολή

Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτή που διατυπώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο ότι τα ελληνικά Πανεπιστήμια δεν χρειάζονται 4η Νομική.

Αυτό είπε  η τομεάρχης παιδείας της ΝΔ Νίκη Κεραμεως, απαντώντας σε   ερώτησή μας σχετικά με το ποια είναι η θέση της για την ίδρυση Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η κ. Κεραμέως τον περασμένο Φεβρουάριο όταν η κυβέρνηση εξηγγειλε την ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής , είχε κάνει την ακόλουθη δήλωση:

Α. Χωρίς σχέδιο και στόχευση, χρησιμοποιούν την τριτοβάθμια εκπαίδευση ως μοχλό εξυπηρέτησης πελατειακών σκοπιμοτήτων.

Β. Αντί στην Κυβέρνηση να προβληματιστούν από το γεγονός ότι η Ελλάδα συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό ανέργων πτυχιούχων στις χώρες του ΟΟΣΑ, ποσοστό που σκαρφαλώνει στο 20%,
αντί να εστιάσουν την προσοχή τους στην αναστροφή του brain drain, φαινόμενο το οποίο έχει διογκωθεί με ταχύτατους ρυθμούς, με όλο και περισσότερους νέους να αναζητούν ευκαιρίες στο εξωτερικό, αντί να επιδιώξουν την αποτελεσματική σύνδεση της εκπαίδευσης και της έρευνας με την παραγωγική διαδικασία, εξαντλούνται σε διακηρυκτικές κενολογίες με μοναδικό στόχο την αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους, τοπικού χαρακτήρα.

Γ. Η Παιδεία που αξίζει στα παιδιά μας δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο φθηνού λαϊκισμού και δημαγωγίας».

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *