Νεότερα για Σ/Ν για τις Δομές Εκπαίδευσης

Των Αιρετών Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.
Βασίλη Βούγια & Δημήτρη Παπαευθυμίου

Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας:

1.      Το καθηκοντολόγιο των Σχολικών Νοσηλευτών(ΠΕ25) και Ε.Β.Π. των Γενικών σχολείων, μετά και την ψήφιση του 30ωρου, περιλαμβάνεται σε Υπουργική Απόφαση, η οποία χρειάζεται  να πάρει υπογραφές και Φ.Ε.Κ., ώστε να μπορέσει να δημοσιευθεί και να κοινοποιηθεί αρμοδίως.

2.      Το σχέδιο νόμου για τις Δομές Υποστηρικτικού Έργου θα βγει σε δεκαήμερη Διαβούλευση τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου.

3.      Οι διαδικασίες για τη σύσταση Ενιαίου Πίνακα για την πρόσληψη αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. προχωρούν κανονικά και η Διεύθυνση Ηλεκτρονικών Υποδομών του ΥΠ.Π.Ε.Θ. σε συνεργασία με το myschool είναι σε φάση διαμόρφωσης της ηλεκτρονικής αίτησης για τους αναπληρωτές Ε.Ε.Π.-.Ε.Β.Π. Να υπενθυμίσουμε πως η Εγκύκλιος πρόσληψης αναπληρωτών για το 2018-19, θα εκδοθεί το προσεχή Απρίλιο όπως και πέρσι.

5.      Αυτή τη στιγμή διαφαίνεται πως και για του χρόνου θα είναι διαθέσιμος ο ίδιος με φέτος αριθμός πιστώσεων για πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., ίσως μάλιστα παρατηρηθεί και μια μικρή αύξηση.

6.      Σύμφωνα πάντα με το Υπουργείο, η Επιτροπή που σύστησε το Ι.Ε.Π. για τη διαμόρφωση πρότασης-Γνωμοδότησης προς το ΥΠ.Π.Ε.Θ., σχετικά με την αναμόρφωση των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ, αποτελεί αποκλειστική ευθύνη, επιλογή και αρμοδιότητα του Ι.Ε.Π., το οποίο έτσι έκρινε ότι πρέπει να κάνει προκειμένου να προβεί σε Γνωμοδοτήση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *