ΟΙΕΛΕ : Καταγγελίες για παράνομες απολύσεις σε ιδιωτικά σχολεία

«Ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων δεν καταβάλλουν τη νόμιμη αποζημίωση που προβλέπει η νομοθεσία (2 μήνες μικτών αποδοχών συν το 1/6 του ποσού αυτού)», μετά από καταγγελία σύμβασης διετίας.

Ταυτοχρόνως, οι ιδιοκτήτες καταγγέλλουν τις συμβάσεις, οφείλοντας μισθούς μηνών ή ακόμη και ετών στους εκπαιδευτικούς», αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), σύμφωνα με καταγγελίες που δέχθηκε από εκπαιδευτικούς ιδιωτικών σχολείων της χώρας.

Παράλληλα ενημερώνει: «Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 28, παρ. 1 του Ν. 4415/2016: «Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί προτείνονται προς πρόσληψη από τον ιδιοκτήτη του ιδιωτικού σχολείου και μετά την έγκριση της πρότασης από τον Διευθυντή της οικείας Διεύθυνσης συνάπτουν σύμβαση ορισμένου χρόνου, η οποία αρχίζει την ημέρα παροχής των υπηρεσιών από τον εκπαιδευτικό και λήγει την 31η Αυγούστου του δεύτερου έτους από την πρόσληψή του. Κατά τη λήξη της διετίας ο ιδιοκτήτης μπορεί να καταγγείλει τη σύμβαση. Μετά την πάροδο της διετίας και εφόσον η σύμβαση δεν καταγγελθεί κατά τα ανωτέρω, μετατρέπεται αυτοδικαίως σε σύμβαση αορίστου χρόνου.

Με βάση την εργατική νομοθεσία, η απόλυση είναι έγκυρη μόνο όταν καταβληθεί η αποζημίωση ταυτόχρονα με την επίδοση του εγγράφου της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας. Επίσης, είναι άκυρη η καταγγελία σε περίπτωση που δεν έχουν τακτοποιηθεί όλες οι οφειλές δεδουλευμένων!

Η αποζημίωση που δικαιούται η εκπαιδευτικός μετά από δύο έτη εργασίας ισούται με δύο μικτούς μισθούς (υπολογίζεται με βάση τον τελευταίο καταβληθέντα μικτό μισθό) συν την προσαύξηση του 1/6 του ποσού αυτού.

Από τη στιγμή που δεν συντρέξουν όλες οι πραναφερθείσες προϋποθέσεις, η καταγγελία είναι άκυρη και η σύμβαση του εκπαιδευτικού, από τη στιγμή που έχει παρέλθει η 31η Αυγούστου, αυτοδικαίως μετατρέπεται σε αορίστου χρόνου, με βάση τις διατάξεις του Ν. 4415/2016».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *