Παρακολουθείστε εξ αποστάσεως κορυφαία σεμινάρια ελληνικών Πανεπιστημίων με Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

Η πλατφόρμα Coursity σε συνεργασία με ελληνικά Πανεπιστήμια, δημιούργησε την προηγούμενη χρονιά μία ποιοτική τομή στο τι ξέραμε έως τότε ως εξ αποστάσεως εκπαίδευση στην Ελλάδα. Για ακόμη μια χρονιά το Coursity συνεχίζει με μαγνητοσκοπημένες βιντεοδιαλέξεις οι οποίες ακολουθούνται από διαδραστικό υλικό εμπέδωσης και αξιολόγησης σε μία βεντάλια πεδίων.

Κορυφαία βιντεοσκοπημένα μαθήματα σε Ειδική Αγωγή, εισαγωγή στον προγραμματισμό με Python, στις μαθησιακές δυσκολίες, στην Κλινική Ψυχοπαθολογία και Ψυχιατρική Νοσολογία, στις διδακτικές προσεγγίσεις στον Προγραμματισμό με Scratch αφότου ολοκληρωθούν παραδίδουν Πιστοποιητικού επιμόρφωσης από τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης των Πανεπιστημίων

Μπορείτε να παρακολουθείτε τα σεμινάρια με την άνεσή σας από το χώρο σας, όποιες ώρες σας βολεύει. Το σεμινάριο πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου σε καινοτόμα, φιλική για τον χρήστη εκπαιδευτική πλατφόρμα με μαγνητοσκοπημένα βιντεομαθήματα.

Εισαγωγή στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Διδάσκων: Σπυρίδων-Γεώργιος Σούλης, Αναπληρωτής Καθηγητής ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
|Ημερομηνία Έναρξης: 30 Οκτωβρίου 2017
Διάρκεια: 7 εβδομάδες
Ώρες επιμόρφωσης: 70 ώρες

Απευθύνεται σε: Εκπαιδευτικούς, γονείς, φοιτητές και γενικότερα στο ευρύ κοινό και όχι σε εξειδικευμένο ακροατήριο.

Ενότητες σεμιναρίου: Αισθητηριακές αναπηρίες, νοητική αναπηρία, διαταραχή αυτιστικού φάσματος, τα προβλήματα λόγου και ομιλίας, τα προβλήματα συμπεριφοράς.

Εγγραφείτε τώρα: http://coursity.gr/courses/course-v1:UOI+Ed02+2017_T2/about

Η συγγραφή και παρουσίαση της επιστημονικής εργασίας

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Διδάσκων: Αναστάσιος Μικρόπουλος, Καθηγητής ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Ημερομηνία Έναρξης: 13 Νοεμβρίου 2017
Ώρες επιμόρφωσης: 90 ώρες
Διάρκεια: 5 εβδομάδες
Απευθύνεται σε: Νέους επιστήμονες, υποψήφιους διδάκτορες και μεταπτυχιακούς φοιτητές

Ενότητες σεμιναρίου: Χαρακτηριστικά της καλής επιστημονικής εργασίας, τύποι και δομή επιστημονικών εργασιών, IMRAD (Introduction, Methodology, Results, Discussion [Conclusions]), η αξιολόγηση της επιστημονικής εργασίας, θέματα ηθικής και δεοντολογίας, η προφορική παρουσίαση της επιστημονικής εργασίας, λόγος, τεχνικά θέματα.

Εγγραφείτε τώρα: http://coursity.gr/courses/UOI/Coursity5/2016/about

Εισαγωγή στον Προγραμματισμό με Python

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Διδάσκων: Σταύρος Δημητριάδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ
Ημερομηνία Έναρξης: 16 Οκτωβρίου 2017
Διάρκεια: 6 εβδομάδες
Ώρες επιμόρφωσης: 60 ώρες
Απευθύνεται σε: Μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, ερευνητές αλλά και προγραμματιστές και σε οποιονδήποτε θέλει να γνωρίσει την Python εύκολα και γρήγορα.
Ενότητες σεμιναρίου: Βασικά χαρακτηριστικά της Python, έλεγχος ροής προγράμματος, Λίστα, Λεξικό και Πλειάδα, Συναρτήσεις, Αρχεία.

Εγγραφείτε τώρα: http://coursity.gr/courses/course-v1:AUTH+Prog1+2017_T2/about

Μαθησιακές Δυσκολίες: Θεωρία και Πράξη

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Διδάσκουσα: Παναγιώτα Δημητροπούλου, Σχολική Ψυχολόγος, Λέκτορας ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ημερομηνία Έναρξης: 30 Οκτωβρίου 2017

Ώρες επιμόρφωσης: 60 ώρες

Διάρκεια: 6 εβδομάδες

Απευθύνεται σε: Απόφοιτους και μεταπτυχιακούς φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων και τμημάτων ψυχολογίας, επαγγελματίες στο χώρο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικούς ψυχικής υγείας (σχολικούς ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς, λογοθεραπευτές κ.ο.κ), σε όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν στην κατανόηση των δυσκολιών μάθησης.

Ενότητες σεμιναρίου: Μαθητές με ιδιαιτερότητες στο σχολικό περιβάλλον, Ψυχοκοινωνική και συναισθηματική Διάσταση των (Ε)ΜΔ, Αξιολόγηση και διαγνωστική διαδικασία των (Ε)ΜΔ, Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στην ανίχνευση και την αξιολόγηση των (Ε)ΜΔ, Παραδείγματα παρέμβασης και πρακτικές εφαρμογές σε μαθητές με (Ε)ΜΔ, Οικογένεια και Σχολεία: Συστημική θεώρηση συνεργασίας και επικοινωνίας

Εγγραφείτε τώρα: http://coursity.gr/courses/course-v1:UOI+Coursity4+2017_T2/about

Σεμινάρια που θα ξεκινήσουν προσεχώς

Διδακτικές Προσεγγίσεις στον Προγραμματισμό με Scratch

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Διδάσκων: Δρ. Τάσος Λαδιάς, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής

Ημερομηνία Έναρξης: Νοέμβριος 2017

Διάρκεια: 5 εβδομάδες

Ώρες επιμόρφωσης: 60 ώρες

Απευθύνεται σε: Εκπαιδευτικούς Πληροφορικής στην υποχρεωτική εκπαίδευση (το διδακτικό μέρος), σε δασκάλους (διδακτικό μέρος και βασικά στοιχεία προγραμματισμού) και σε αρχάριους που θέλουν να αποκτήσουν βασικές γνώσεις προγραμματισμού.

Περιγραφή σεμιναρίου: Το μάθημα δεν αποσκοπεί στη διδασκαλία του προγραμματισμού Η/Υ αλλά στις διδακτικές προσεγγίσεις που μπορούν να εφαρμοστούν στη διδασκαλία του προγραμματισμού, ειδικά σε αρχαρίους. Όμως, η απόκτηση σημαντικών γνώσεων προγραμματισμού θα είναι μια παράπλευρη ωφέλεια για τους εκπαιδευόμενους, ενώ γνώσεις χειρισμού του Scratch-2 θα αποκτηθούν έμμεσα αφού θα είναι το εργαλείο που θα χρησιμοποιηθεί.

Μάθετε περισσότερα: http://coursity.gr/courses/UOI/Prog2/2017/about

Εισαγωγή στην Κλινική Ψυχοπαθολογία και Ψυχιατρική Νοσολογία

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Διδάσκων: Πέτρος Σκαπινάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής, Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ημερομηνία Έναρξης: Αναμένεται

Ώρες επιμόρφωσης: 90 ώρες

Διάρκεια: 5 εβδομάδες

Απευθύνεται σε: Φοιτητές, αποφοίτους ή μεταπτυχιακούς φοιτητές σχολών του ανθρωπιστικών επιστημών, των επιστημών υγείας, εργαζομένους σε δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, συμπεριλαμβανομένων των προσφυγικών δομών, φροντιστές ατόμων που παρουσιάζουν προβλήματα (γονείς, συγγενείς κ.λπ.), σε οποιονδήποτε θα ήθελε να εμβαθύνει και να κατανοήσει την πολυπλοκότητα του ανθρώπινου νου και των διαταραχών του

Ενότητες σεμιναρίου: Ψυχικές διαταραχές, Η εξέταση των συμπτωμάτων και η σύνοψη της εξέτασης (case summary), Εισαγωγή στη Νοσολογία, Διαταραχές της διάθεσης (Κατάθλιψη, Διπολική Διαταραχή, Άλλες διαταραχές του συναισθήματος), Σχιζοφρένεια και άλλες Ψυχωτικές Διαταραχές, Διαταραχές Άγχους και διαταραχές του ιδεοψυχαναγκαστικού φάσματος, Ψυχικές διαταραχές σε εφήβους, Ψυχικές διαταραχές σε ηλικιωμένους  και άλλες ειδικές διαταραχές.

Μάθετε περισσότερα: http://coursity.gr/courses/UOI/Med1/2017/about 

Εξειδίκευση σε θέματα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Διδάσκων: Σπυρίδων-Γεώργιος Σούλης, Αναπληρωτής Καθηγητής ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ημερομηνία Έναρξης: Αναμένεται

Διάρκεια: 6 εβδομάδες

Ώρες επιμόρφωσης: 90 ώρες

Ενότητες σεμιναρίου: Διαχείριση σεξουαλικότητας, οργάνωση της εκπαιδευτικής τάξης, διαχείριση προβλημάτων συμπεριφοράς, διδακτικές τεχνικές, συνεργασία σχολείων και οικογένειας και άλλα.

Μάθετε περισσότερα: http://coursity.gr/courses/UOI/SpecEd2/2018_T1/about

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *