Πειθαρχική Ποινή σε εκπαιδευτικούς που απουσίαζαν από το σχολείο για να συμμετάσχουν σε επίσκεψη του ΟΟΣΑ

Γραπτή επίπληξη-παρατήρηση από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας Δ. Κυριτσόπουλο , έλαβαν εκπαιδευτικοί, με την κατηγορία ότι απουσίαζαν παράνομα από τα σχολεία τους.

Η τοπική ΕΛΜΕ, με ανακοίνωσή της , υποστηρίζει ότι  “τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου  , το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας μετέβη, μετά από πρόσκληση των συναδέλφων/ισσών και απόφαση του Δ.Σ., σε σχολεία της περιοχής Μονοδρίου-Κονιστρών, προκειμένου να παρευρεθεί μαζί με το σύλλογο Δασκάλων-Νηπιαγωγών Κύμης-Αλιβερίου σε αιφνιδιαστική επίσκεψη κλιμακίου του ΟΟΣΑ, συνοδευόμενου από σύσσωμη τη διοίκηση.  Ύστερα από λίγες μέρες, 3 μέλη του Δ.Σ. έλαβαν γραπτή επίπληξη-παρατήρηση από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  ότι απουσίαζαν παράνομα από τα σχολεία τους”.

Η ΕΛΜΕ, σχολιάζοντας   την πειθαρχική ποινή,  κάνει λόγω για προσπάθεια εκφοβισμού του Σωματείου.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν προβεί σε ενστάσεις ζητώντας την ανάκληση των πειθαρχικών ποινών επειδή, σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Ευβοίας,  όπως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα έκαναν χρήση κανονικών αδειών.

Σε επικοινωνία  ο Διευθυντής της ΔΔΕ Ευβοίας δήλωσε : “ Αφού παρατηρήθηκε   ότι οι εν λόγω εκπαιδευτικοί δεν είχαν έγκαιρα  κάνει χρήση αδείας κανονικής ή συνδικαλιστικής απέστειλα γραπτή παρατήρηση”

 

ΠΗΓΉ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *