Προσλήψεις αναπληρωτών – Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

24.000 προσλήψεις αναπληρωτών φέτος: Το 70% στις 5 Σεπτέμβρη
Ενώ 20 ημέρες μας χωρίζουν από την επιστροφή των εκπαιδευτικών στα σχολεία, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αναμένουν τους πίνακες, τις δηλώσεις περιοχών και τις φάσεις των προσλήψεων
Σύμφωνα με τα όσα σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΔΟΕ κ. Γιώργος Τρούλης σχετικά με την ενημέρωση που είχε η ΔΟΕ από το Υπουργείο Παιδείας κατά την τελευταία τους συνάντηση θα πραγματοποιηθούν τα παρακάτω:
* Προσλήψεις αναπληρωτών την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου στο 70% περίπου των πιστώσεων για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση (Δασκάλους, Νηπιαγωγούς, Ειδικότητες. Επίσης Ειδική Αγωγή και Τμήματα Ένταξης)
* 24.000 πιστώσεις υπάρχουν για τη νέα χρόνια σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια με 2.500 παράλληλες στηρίξεις και 700 για ΖΕΠ.
* Επίσης αποσπάσεις β φάση 25 Αυγούστου.
* Προς το τέλος Αυγούστου θα δηλώσουν περιοχές οι αναπληρωτές
Μόνιμοι διορισμοί: Οι θεσμοί αποκλείουν κάθε τέτοια συζήτηση.
Προσλήψεις αναπληρωτών:
• Έχουν διασφαλιστεί 24.000 πιστώσεις για α’βαθμια και β’βαθμια με τη συντριπτική πλειοψηφία να απορροφάται από την α’βαβμια.
• Όλες οι προσλήψεις της α’βαθμιας θα γίνουν από το ΕΣΠΑ και όλες της β’βαθμιας από τον κρατικό προϋπολογισμό και το ΔΠΕ.
• Οι πιστώσεις θα καλύπτουν την περίοδο από 1 Σεπτεμβρίου μέχρι 21 Ιουνίου.
• Στόχος είναι η α’ φάση να γίνει στις 5 Σεπτέμβρη, υπό την προϋπόθεση να έχουν αποσταλεί οι πίνακες από τον ΑΣΕΠ μέχρι τις 25 Αυγούστου.
• Οι προσλήψεις θα ξεκινήσουν με την ειδική αγωγή (εδώ, ο Υπουργός εξέφρασε προβληματισμό για το καθεστώς των μεταπτυχιακών) και μετά με τη Γενική.
• Το 70% των πιστώσεων όλων των ειδικοτήτων θα διατεθεί στις 5 Σεπτέμβρη. Παράλληλη στήριξη: 2.500 πιστώσεις εκ των οποίων ποσοστό πάνω από 50% θα διατεθεί στις 5 Σεπτέμβρη.
Δικαιώματα αναπληρωτών: Σχετικά με την εξίσωση των αδειών αναπληρωτών-μόνιμων, ο Υπουργός ανέφερε ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτε περισσότερο από αυτές τις 15 μέρες θεσμοθετημένης άδειας σε αναπληρωτές που πάσχουν από βαριές ασθένειες.
Για την παράλληλη στήριξη θα διατεθούν 2.500 πιστώσεις
Όπως δήλωσε ο υπουργός θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε η σχολική χρονιά να ξεκινήσει κανονικά και χωρίς κενά. Στα πλαίσια αυτά το ΚΥΣΠΕ θα συνεδριάσει στις 25 Αυγούστου για την πραγματοποίηση της δεύτερης φάσης των αποσπάσεων.
Στην ίδια ημερομηνία προσδιορίζεται και η έγκριση των πινάκων αναπληρωτών από το ΑΣΕΠ. Θα ακολουθήσουν οι δηλώσεις των περιοχών από τους συναδέλφους αναπληρωτές και τις συναδέλφισσες αναπληρώτριες. Σας εφιστώ την προσοχή αυτές να γίνουν έγκαιρα και εμπρόθεσμα γιατί το σύστημα θα κλείσει και για να αποφύγουμε φαινόμενα που προηγήθηκαν και είχαν αποτέλεσμα τον αποκλεισμό κάποιων.
Με βάση το αίτημα του Κλάδου και για να περιοριστούν οι αδικίες, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεσμεύτηκε ότι στις 5 του Σεπτέμβρη θα γίνει πρόσληψη του 70% των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Θα γίνουν πρώτα οι προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή και θα ακολουθήσουν της Γενικής.
Για παράλληλη στήριξη θα διατεθούν 2.500 πιστώσεις και αδυνατεί το υπουργείο να καλύψει τις υπερδιπλάσιες ανάγκες που υπάρχουν με γνωμάτευση.
Συνολικά έχουν διασφαλιστεί 24.000 πιστώσεις και για τις δυο βαθμίδες αλλά συντριπτικά οι περισσότερες αφορούν την πρωτοβάθμια και θα γίνουν μέσω ΕΣΠΑ.
Για μόνιμους διορισμούς, που θεωρώ ότι είναι και το κυρίαρχο, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη και δέσμευσή πια. Αντίθετα όπως δηλώθηκε από την πολιτική ηγεσία οι θεσμοί αποκλείουν κάθε τέτοια συζήτηση!
Επαληθεύτηκαν οσα ειχα από την πρώτη στιγμή δηλώσει , ότι η δέσμευση για 20 χιλιάδες μόνιμους διορισμούς αποτελούσε ένα ψηφοθηρικό πυροτέχνημα!!
Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *