Απολύθηκε αναπληρώτρια με σκλήρυνση κατά πλάκας !

Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας (Π.Ε.Α.Δ.) εκπροσωπώντας τους συναδέλφους αναπληρωτές καταγγέλλει την ανάλγητη συμπεριφορά του Υπουργείου να προχωρήσει στην απόλυση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού που πάσχει από «σκλήρυνση κατά πλάκας» με τη δικαιολογία ότι δεν προσκόμισε εγκαίρως τη σχετική βεβαίωση από ΚΕ.Π.Α., όταν είναι γνωστό ότι η διαδικασία αυτή είναι κατά περίπτωση χρονοβόρα.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω συνάδελφος -που είχε προσληφθεί στην α’ φάση (5/9/2017), σε συνεννόηση με την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου, είχε τη διαβεβαίωση ότι αρκεί η προσκόμιση του αρ. πρωτ. της αίτησης εξέτασης από ΚΕΠΑ προκειμένου να συνεχίζει νόμιμα να εργάζεται (δεδομένου ότι το προηγούμενο είχε λήξει τον Απρίλιο του 2017, το οποίο προσκόμισε στις 27/9, ενώ εντός του Οκτωβρίου εκδίδεται το νέο πιστοποιητικό)

Αντ’αυτού, η συνάδελφος ενημερώθηκε αιφνιδιαστικά ότι απολύεται(!!) τη στιγμή που εκατοντάδες άλλοι συνάδελφοι βρίσκονται στη διαδικασία προσκόμισης των πιστοποιητικών παθολόγου και ψυχιάτρου όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Η Π.Ε.Α.Δ. θεωρεί την ενέργεια αυτή ως ανεπίτρεπτη, αδικαιολόγητη και ανάλγητη δεδομένης της ευαισθησίας που πρέπει να επιδεικνύεται σε παρόμοιες περιπτώσεις και καλεί το Υπουργείο να ανακαλέσει άμεσα την απόλυση της εκπαιδευτικού και να της επιτρέψει να συνεχίσει να προσφέρει από τη θέση που κατείχε έως σήμερα.
Οι συνάδελφοι αναπληρωτές -ειδικά εκείνοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας- αξίζουν την προσοχή και τον σεβασμό της Πολιτείας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *