Σκάνδαλο: Στέλεχος του υπουργείου Παιδείας με πλαστό πτυχίο!

Επιστολή στον Κώστα Γαβρόγλου

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή:

Αθήνα, 8/2/2018

“ΠΡΟΣ

Τον  Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου

Κύριε Υπουργέ,

Το Σεπτέμβριο του 2017 είχαμε αποστείλει προς εσάς επιστολή με θέμα την προκλητική περίπτωση στελέχους του Υπουργείου Παιδείας που εξακολουθούσε να υπηρετεί σε διευθυντική θέση Οργανισμού του Υπουργείου, αν και διωκόταν (και εξακολουθεί να διώκεται) για κατοχή πλαστού τίτλου σπουδών, τον οποίο χρησιμοποίησε προκειμένου να προαχθεί. Με κατάπληξη πληροφορούμαστε ότι το εν λόγω πρόσωπο εξακολουθεί να περιφέρεται στους διαδρόμους του Υπουργείου Παιδείας, διεκδικώντας και πάλι διευθυντική θέση.

Σας ενημερώνουμε ότι για το ζήτημα αυτό ήταν ενήμερος ο πρώην Υπουργός Παιδείας, στον οποίο είχαμε αποστείλει ενημερωτικό έγγραφο ακριβώς πριν από δύο χρόνια. Στο έγγραφο αυτό είχαμε καταγγείλει με στοιχεία ότι το συγκεκριμένο υψηλόβαθμο στέλεχος είχε «βαφτίσει»  εικοσαήμερο σεμινάριο (!) σε Βρετανικό Πανεπιστήμιο σε μεταπτυχιακό τίτλο! Την επιβεβαίωση του γεγονότος έκανε ο ίδιος ο βρετανικός πανεπιστημιακός φορέας. Ο πλαστός αυτός τίτλος χρησιμοποιήθηκε για την υπηρεσιακή ανέλιξη του εν λόγω στελέχους ως αποδεικτικό γλωσσομάθειας. Χαρακτηριστικό του μεγέθους της απάτης είναι ότι το σεμινάριο αυτό (που βαπτίστηκε μεταπτυχιακό) είχε λάβει χώρα το 1978, δηλαδή εικοσιπέντε ολόκληρα χρόνια πριν το συγκεκριμένο άτομο αποκτήσει πρώτο πτυχίο! Το πιο εξοργιστικό όμως της υπόθεσης είναι  ότι  το ΣΑΕΠ, το Συμβούλιο δηλαδή Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων που ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας, αναγνώρισε  τον εν λόγω τίτλο!

Το στέλεχος αυτό, επίσης, έχει συγκεκριμένη ιστορία στο χώρο του Υπουργείου Παιδείας. Ιδιαίτερα κατά την περίοδο 2010-14, όπως αναλυτικά σας είχαμε αναφέρει στην επιστολή μας, έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο σε κορυφαίες αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας αποτελώντας το συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε επιχειρηματίες της εκπαίδευσης, την τρόικα και το Υπουργείο. Οι αποφάσεις αυτές είχαν αντίκτυπο σε όλο το εκπαιδευτικό σύστημα και ευνόησαν απροκάλυπτα την είσοδο ασύδοτων δυνάμεων της αγοράς στο χώρο της Παιδείας υπό καθεστώς πλήρους ανομίας.

Η ΟΙΕΛΕ πιστεύει ακράδαντα πως τα εργασιακά δικαιώματα πρέπει να προστατεύονται και έχει δώσει αγώνες προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι όμως σαφής η θέση μας πως το δημόσιο συμφέρον, τα δημόσια αγαθά και οι πολίτες πρέπει να προστατεύονται από τους επίορκους που εξαπατούν τους θεσμούς και παραβιάζουν τους νόμους για ίδιον όφελος. Επιπροσθέτως, στρέφονται εναντίον όλων των υπόλοιπων έντιμων εργαζόμενων. Οι πρακτικές του εν λόγω στελέχους παραβιάζουν την ισονομία ανάμεσα στους υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που ενδεχομένως διεκδικούν αντίστοιχες θέσεις και έχουν αποκτήσει με τον κόπο τους τα εκπαιδευτικά τους προσόντα.

Ζητούμε, επομένως, Κύριε Υπουργέ, να πράξετε τα οφειλόμενα, ώστε η «δράση» του συγκεκριμένου προσώπου να τερματιστεί εδώ. Αρκετά ζημίωσαν την Παιδεία οι εκλεκτοί ενός σκοτεινού συστήματος παραεξουσίας που καταδυνάστευε επί δεκαετίες την εκπαίδευση.”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *