Τέσσερα εκ. ευρώ για εξοπλισμό ΤΠΕ στα σχολεία της Δυτ. Ελλάδας

Τέσσερα εκ. ευρώ για εξοπλισμό ΤΠΕ στα σχολεία της Δυτ. Ελλάδας

Δεν θα μείνουν έξω τα σχολεία της Δυτικής Ελλάδας από τη χρηματοδότηση και τον εξοπλισμό  ΤΠΕ (Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών), αλλά πάντως η σχετική ολιγωρία υπήρξε και ένας χρόνος χάθηκε, που υπερβαίνει το ένα έτος.

Αυτό δήλωσε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκης, κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης της Βουλευτού Μαρίας Τριανταφύλλου και ανακοίνωσε τα εξής:

Α. Το ύψος των αναγκών, με τις επιλογές που έγιναν από την Περιφερειακή   Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας , ανέρχεται σε περίπου 4.200.000 ευρώ.

 Β. Είχα συνάντηση με τον κύριο Περιφερειάρχη στο υπουργείο τον περασμένο μήνα και συμφωνήσαμε ότι θα εξευρεθούν πρόσθετοι πόροι για τις ανάγκες αυτές και πράγματι εξευρέθηκε ένα ποσό 4.000.000 ευρώ και ότι αμέσως το επόμενο δεκαπενθήμερο θα ανοίξει ξανά από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η σχετική πρόσκληση, όπου η επιτελική δομή ΕΣΠΑ του υπουργείου μας θα υποβάλει την πρόταση όπως αυτή έχει κοινοποιηθεί από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Ο κ.  Μπαξεβανάκης επέρριψε ευθύνες στην Περιφέρεια για το γεγονός  ότι από τη χρηματοδότησης    απουσίαζε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

«Η ευθύνη –θέλω να είμαι σαφής- ανήκει στην Περιφέρεια. Η επιτελική δομή του Υπουργείου μας, και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Υλικοτεχνικής Υποδομής, υπέβαλε την πρότασή της και για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως υπέβαλε και για το σύνολο των περιφερειών της χώρας, την καταληκτική ημερομηνία που η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είχε ορίσει στη σχετική της πρόσκληση, δηλαδή στις 5 Σεπτεμβρίου 2016. Δυστυχώς, όμως το σύστημα είχε κλείσει, άγνωστο πότε» είπε χαρακτηριστικά ο υφ. Παιδείας .

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *