Ψήφισμα – Διαμαρτυρία για τα Θρησκευτικά από την εκδήλωση στη Λάρισα

 Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λαρίσας και τα εννέα συνεργαζόμενα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία της πόλης, πραγματοποίησαν την Κυριακή ενημερωτική εκδήλωση   για γονείς και εκπαιδευτικούς στην αίθουσα της ΓΕΧΑ. Η  συμμετοχή των Λαρισαίων ήταν πολυπληθής . Στο τέλος της εκδήλωσης αναγνώσθηκε και εγκρίθηκε από τους συμμετέχοντες το ακόλουθο ψήφισμα διαμαρτυρία.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Σήμερα Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 6 το απόγευμα, εκατοντάδες Λαρισαίοι πολίτες συγκεντρωθήκαμε στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α. Λαρίσης, ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου Πολυτέκνων και εννέα συνεργαζομένων Ορθοδόξων Χριστιανικών Συλλόγων της πόλης μας, προκειμένου να ενημερωθούμε επί του θέματος του νέου Προγράμματος Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών και των νέων βιβλίων («φάκελοι μαθητών») Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Αφού ακούσαμε τις εισηγήσεις των: 1) Ιωάννου Φύκαρη, επίκουρου καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και 2) Δήμου Θανάσουλα, Δικηγόρου,

Αποφασίζουμε

Καταγγέλλουμε τις αντισυνταγματικές, παράνομες, ασύμβατες προς το ευρωπαϊκό δίκαιο και ολέθριες για την ορθόδοξη πίστη μεθοδεύσεις και ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής στο μάθημα των Θρησκευτικών των ορθοδόξων μαθητών μας.

Απαιτούμε να αποσυρθεί το παράνομο και καταστροφικό πολυθρησκειακό Πρόγραμμα Σπουδών στα Θρησκευτικά, το οποίο βασιζόμενο στην φιλοσοφική αρχή της σχετικοκρατίας αποδομεί την ορθόδοξη πίστη και συμπαραθέτει το απαράμιλλο και άφθαστο φως του Ευαγγελίου με τις διάφορες ετεροδιδασκαλίες των αιρετικών, του Κορανίου και των λοιπών ανατολικών θρησκειών. Το πολυθρησκειακό αυτό Πρόγραμμα είναι παιδαγωγικά απαράδεκτο, διότι επιφέρει σύγχυση στους μικρούς μαθητές, που δεν γνωρίζουν ακόμη επαρκώς την ορθόδοξη πίστη, και γίνεται εργαλείο προπαγάνδας στις διάφορες θρησκευτικές δοξασίες και αιρέσεις και οδηγεί στον μηδενισμό και στην αθεΐα.

Αξιώνουμε την ανάκληση του Οδηγού Εκπαιδευτικού γιατί θέλει τους εκπαιδευτικούς ουδετερόθρησκους και τους ζητάει «κατά την εκπαιδευτική διαδικασία να αποστασιοποιούνται κατά το δυνατόν από την θρησκεία στην οποία ενδεχομένως ανήκουν …» (σελ. 267).

Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την κατάφωρη παραβίαση της συνταγματικής αρχής της ισονομίας και ισοπολιτείας. Το Υπουργείο Παιδείας αποδεικνύει ακραίο ρατσισμό επιβάλλοντας πολυθρησκειακό μάθημα μόνον για τους ορθόδοξους μαθητές, ενώ ταυτόχρονα δίδει το δικαίωμα στους Μουσουλμάνους, τους Ρωμαιοκαθολικούς και τους Εβραίους μαθητές να διδάσκονται αμιγώς ομολογιακά το θρησκευτικό τους μάθημα και από ιεροδιδασκάλους της επιλογής τους (Ν.4386/2016, άρθρο 55).

Αποκρούουμε ως απαράδεκτο το πολιτικό πρόγραμμα της Κυβέρνησης να ανατεθεί η διδασκαλία του μαθήματος των ορθοδόξων μαθητών και σε εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων (π.χ. Κοινωνιολόγους και Νομικούς). Θέλουμε αληθινά ορθόδοξη αγωγή από ορθοδόξους θεολόγους και αξιώνουμε να σταματήσει ο εμπαιγμός και η παραπλάνηση με το σαθρό επιχείρημα των γελοίων ποσοστώσεων διδασκαλίας (π.χ. 60% ορθόδοξο, 20% ετερόδοξο και 20 ετερόθρησκο).

Απαιτούμε να σταματήσει η παράνομη περικοπή μιας διδακτικής ώρας στην Ε’ και ΣΤ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου και να επανέλθει η δίωρη διδασκαλία του μαθήματος.

Συντασσόμαστε με τις αντιδράσεις των γονέων, οι οποίοι επιστρέφουν ως απαράδεκτα τα νέα βιβλία Θρησκευτικών («φάκελοι μαθητών»). Απαιτούμε να συνταχθούν νέα βιβλία με βάση τον ισχύοντα Ν. 1566/85, που ορίζει για τους μαθητές: «Να γίνονται ελεύθεροι, υπεύθυνοι, δημοκρατικοί πολίτες, να υπερασπίζονται την εθνική ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και τη δημοκρατία, να εμπνέονται από αγάπη προς τον άνθρωπο, τη ζωή και τη φύση και να διακατέχονται από πίστη προς την πατρίδα και τα γνήσια στοιχεία της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης. Η ελευθερία της θρησκευτικής τους συνείδησης είναι απαραβίαστη».

Απευθύνουμε ευσεβάστως έκκληση προς τον μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τη σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας να μη συναινέσουν στην αλλοίωση του ορθόδοξου χαρακτήρα του ΜτΘ, αλλά να εμμείνουν στην απαίτηση του λαού μας για μια ακραιφνώς ορθόδοξη αγωγή και παιδεία. Να ορθώσουν φραγμό και τείχος ενάντια στα σχέδια παράδοσης των ορθοδόξων παιδιών μας στην Πανθρησκεία. Να μην αφήσουν να χαθεί αυτή η μάχη του λαού μας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *