100 Προσλήψεις καθηγητών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

100 Προσλήψεις καθηγητών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

Προσλήψεις 100 μόνιμων καθηγητών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, τα Κέντρα Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (Κ.Ε.Σ.Ε.Ν.), τις Δημόσιες Σχολές Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων (Δ.Σ.Ε.Ν./Σ.Π.Μ.) καθώς και της Δημόσιας Σχολής Μετεκπαίδευσης Θαλαμηπόλων (Δ.Σ.Ε.Ν./ΜΕΤ./ΘΑΛΑΜΗΠΟΛΩΝ) του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου, με τίτλο «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/1794 και άλλες διατάξεις», το οποίο ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή.

Με την ίδια απόφαση, ρυθμίζονται τα ειδικότερα θέματα που έχουν σχέση με τη διαδικασία προκήρυξης και πλήρωσης των θέσεων, με τη συγκρότηση των αρμοδίων επιτροπών επιλογής.

Με στόχο λοιπόν την εξασφάλιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης και την ομαλή λειτουργία των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) και των Κέντρων Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (Κ.Ε.Σ.Ε.Ν.) και τη μείωση, κατά το δυνατόν, των προσλήψεων ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού, με το οποίο σήμερα ασκείται το μεγαλύτερο μέρος του εκπαιδευτικού έργου, συστήνονται εβδομήντα επτά (77) νέες θέσεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, εκ των οποίων οι πέντε (5) στη βαθμίδα καθηγητή, οι επτά (7) στη βαθμίδα αναπληρωτή καθηγητή, οι σαράντα οκτώ (48) στη βαθμίδα επίκουρου καθηγητή και δεκαεπτά (17) στη βαθμίδα καθηγητή εφαρμογών.

Με την παράγραφο 5, αυξάνονται κατά επτά (7) οι θέσεις του Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού (Ε.Τ.Π.) των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και ανέρχονται συνολικά σε δεκατρείς (13), ενώ, με την παράγραφο 6 αυξάνονται κατά δέκα έξι (16) οι θέσεις του Ι.Δ.Α.Χ. εκπαιδευτικού προσωπικού των Κ.Ε.Σ.Ε.Ν..

Σημειώνεται ότι ήδη το υπουργείο Ναυτιλίας έχει εντάξει στα περιφερειακά προγράμματα, 10 εκατομμύρια ευρώ για τον εξοπλισμό των Σχολών Ναυτικής Εκπαίδευσης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *