7 Τρόποι Σκέψης για να Πετυχαίνετε Διαρκώς τους Στόχους & τις Επιθυμίες Σας

7 Τρόποι Σκέψης για να Πετυχαίνετε Διαρκώς τους Στόχους & τις Επιθυμίες Σας

H υπόθεση «επιτυχία» είναι προϊόν προσπάθειας δύο τύπων ανθρώπων, αφ΄ενός αυτών που στοχεύουν και πετυχαίνουν με ένα χτύπημα τον στόχο τους, ατόμων δηλαδή που απολαμβάνουν την βραχυπρόθεσμη επιτυχία, κι αφ’ ετέρου εκείνων που κατορθώνουν να προσεγγίσουν μια μορφή διαρκούς επιτυχίας, η οποία τους στηρίζει σε όλη τους τη ζωή.

Ο επιχειρηματίας που θεωρεί ότι διαθέτει ό,τι χρειάζεται για την επίτευξη της επιτυχίας και ότι έχει ήδη επίγνωση αυτών που πρέπει να γνωρίζει, προσεγγίζει την επιτυχία με μια νοοτροπία στενή και πεπερασμένη. Οι συγκεκριμένοι τύποι ανθρώπων αποφεύγουν την αλλαγή, δυσκολεύονται να αποδεχθούν συμβουλές ή εποικοδομητική κριτική και αγνοούν την προσωπική ανάπτυξη. Ο συγκεκριμένος τύπος ενδεχομένως να αναρριχηθεί (ακόμη και μέσω εκφοβισμού των ανταγωνιστών του) προς την κορυφή, αλλά αποδεικνύεται τελικά ότι αυτή η επιτυχία δεν έχει διάρκεια.  Η επίτευξη της διαρκούς επιτυχίας  προϋποθέτει να υιοθετήσει κανείς τη νοοτροπία ότι η επιτυχία καθορίζεται από το ποσοστό ωριμότητας και προσωπικής ανάπτυξηςΘα πρέπει να πιστέψει κανείς ότι όσο περισσότερο μαθαίνει, τόσο περισσότερες θα είναι οι ευκαιρίες να φτάσει στην κορυφή της επιτυχίας.

1.Μπορώ να βελτιώνομαι συνεχώς.

Η επιτυχία θεμελιώνεται στην ικανότητα και τη δεξιότητα της εκμάθησης. Θα πρέπει να προγραμματίσετε το μυαλό σας να παρατηρεί και να θεωρεί τους δασκάλους, του προπονητές, τους συναδέλφους και τους προϊσταμένους ως μέντορες. Τα άτομα αυτά είναι το μέσο στο οποίο θα πρέπει να είστε δεκτικοί. Εάν εμπλακείτε σε κάποια κατάσταση, με την πεποίθηση ότι την έχετε ήδη υπό τον έλεγχό σας, παρεμποδίζετε την ικανότητά σας να αποκτήσετε μεγαλύτερο βαθμό επιτυχίας. Όταν δεν παγιδεύεστε στην προσπάθεια να αποδείξετε την αξία σας, ή τις δεξιότητες και το ταλέντο σας, γίνεστε πιο δεκτικοί στην εκμάθηση. H κατάσταση δεν είναι και τόσο περίπλοκη ωστόσο. Είστε δεκτικοί στην παρατήρηση και την προσοχή, γεγονός που επιτρέπει και οδηγεί στην επιθυμητή πρόοδο.

Πρέπει να πιστέψετε ότι η βελτίωση είναι πάντα μια πιθανότητα. Θα πρέπει να είστε έτοιμοι και πρόθυμοι να πιέσετε τον εαυτό σας, ούτως ώστε να φτάσετε σε επίπεδα πέραν αυτών, τα οποία ήδη σας είναι γνώριμα και οικεία. Εάν αισθάνεστε άνετα εκεί που βρίσκεστε, πιθανότατα να παραμείνετε σε αυτό ακριβώς το επίπεδο.  Ωστόσο, η μακροπρόθεσμη επιτυχία οικοδομείται πάνω στον βαθμό περιέργειας που χαρακτηρίζει κάθε άτομο· βασίζεται στη διαδικασία εκμάθησης και προσοχής που αφορά στην πληροφορία, η οποία επεκτείνει τη γνώση σας.

2. Τα λάθη μας δείχνουν τον δρόμο της επανόρθωσης.

Η επιτυχία είναι μια διεργασία, δεν είναι ένα γεγονός. Προγραμματίστε το μυαλό σας ώστε να βρίσκεται σε ετοιμότητα να κάνει λάθη και να βιώνει έντονες προκλήσεις. Αυτή η διαδικασία θα αποδειχθεί ότι είναι το καλύτερο δώρο που μπορεί κάποιος να σας προσφέρει. Εάν κάνετε λάθος, το πιθανότερο είναι να σας διορθώσουν. Λάβετε σοβαρά υπ΄όψιν αυτό το στοιχείο, καθώς συνιστά μία ευκαιρία εκμάθησης και βελτίωσης, το οποίο θα αξιοποιήσετε την επόμενη φορά. Κάθε φορά που κάποιος σας διορθώνει και εσείς προσαρμόζετε τη δική σας προσέγγιση, αυξάνετε κατακόρυφα την αντιληπτικότητά σας και την τροχιά προς την επιτυχία. Κάθε φορά που δεν γνωρίζετε μία απάντηση σε κάποιο ζήτημα και αναζητάτε την αρωγή κάποιου, αποκτάτε την απαραίτητη γνώση, που θα σας οδηγήσει βήματα μπροστά.

Τα λάθη σάς βοηθούν να προσαρμοστείτε, να ωριμάσετε, να αλλάξετε και να αποκτήσετε μεγαλύτερο βαθμό γνώσης και αποτελεσματικότητας. Τα λάθη σάς βοηθούν να ανακαλύψετε ποιος είστε μέσω της επίγνωσης του τι δεν θέλετε να γίνετε. Μέσα από τα λάθη μαθαίνει κανείς να συγχωρεί, να απομακρύνει τους φόβους του, να ζει χωρίς να μετανιώνει, να εξελίσσεται και να ωριμάζει. Τα λάθη διδάσκουν ευελιξία. Η επιτυχία οικοδομείται, σε μεγάλο βαθμό, στην ικανότητα που διαθέτετε να είστε σεμνός και να μαθαίνετε από τα λάθη σας.

3. Δεν υπάρχουν όρια στη γνώση.

Θεωρείτε ότι η ικανότητά σας για εκμάθηση είναι περιορισμένη; Εάν ναι, αυτός ο τρόπος σκέψης θα επιδράσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμης επιτυχίας. Θα πρέπει να προγραμματίσετε το μυαλό σας ούτως ώστε να θεωρήσει ότι δεν υπάρχει όριο σε αυτό που μπορεί κανείς να μάθει, ποτέ, και ότι δεν είναι εφικτό να φτάσετε σε ένα επίπεδο επιτυχίας με πρόσκαιρα τεχνάσματα. Η εκμάθηση είναι μία διαδικασία που ωφελεί την ευημερία σας με τον πιο θετικό τρόπο. Καθώς εκτίθεστε σε νέες ιδές παραμένετε απασχολημένος και έχετε ένα όραμα που σας εμπνέει. Η εκμάθηση παρέχει μία έννοια ολοκλήρωσης, πραγματοποίησης και σας δίνει τη δυνατότητα να προάγετε την προσωπική σας αξία και  το προσωπικό σας σθένος.

Πάντοτε υπάρχουν τρόποι να αποκτήσει κανείς γνώση για νέα πράγματα και καθώς αυτό συντελείται, το άτομο γίνεται πιο δεκτικό, ανοίγει ένα παράθυρο στον κόσμο, σε γνωριμίες με άτομα που δεν γνώριζε, σε νέες εμπειρίες, βιώματα και ευκαιρίες. Εάν είστε δεκτικός στην εκμάθηση, θα προσεγγίσετε όλες τις καταστάσεις της ζωής αναζητώντας την ωριμότητα που ενδεχομένως αυτές οι καταστάσεις να σας προφέρουν, με σκοπό το όφελος και την πρόοδο. Μη σταματάτε ποτέ να προσπαθείτε να γίνετε καλύτερος και να αποκτήσετε περισσότερα προσόντα σχετικά με την εργασία σας. Συνεχίστε να μαθαίνετε και να ωριμάζετε.

4. Η πρόκληση είναι ένα εφαλτήριο.

Γίνετε δεκτικοί στην πρόκληση· δεχτείτε την πρόκληση με εγκαρδιότητα. Η πρόκληση δεν είναι κάτι που θα πρέπει κανείς να αποφεύγει, είναι ο καταλύτης της επιτυχίας στον οποίο πρέπει να επενδύσετε. Η πρόκληση δεν προάγει μόνο την ανάπτυξη των δεξιοτήτων σας, ή της γνώσης, βοηθά στη θεμελίωση της βαθύτερης πίστης ότι μπορείτε να τα καταφέρετε. Όσο περισσότερες προκλήσεις έχετε και βλέπετε ότι τα καταφέρνετε, τόσο περισσότερο αυξάνεται κι αναπτύσσεται η εμπιστοσύνη στην ικανότητά σας ότι θα τα καταφέρετε και την επόμενη φορά.

Αναζητήστε την πρόκληση. Όσο μεγαλύτερη η πρόκληση, όσο εντονότερο το τόλμημα, τόσο περισσότερο διευρύνετε τις δυνατότητές σας. Προσλάβετε έναν  επαγγελματικό σύμβουλο, ο οποίος θα σας ωθήσει πέρα από τις ζώνες ασφαλείας σας. Πάρτε ρίσκα που δεν θα παίρνατε σε καμία άλλη περίπτωση. Εάν κάποιος σας πει ότι δεν μπορείτε, αφήστε αυτούς τους αρνητές να σας εντείνουν το ενδιαφέρον στον βαθμό ανάπτυξης που επιδιώκετε, ούτως ώστε να αποδείξετε σε αυτούς και στον εαυτό σας το «κι όμως, μπορώ».

5. Η στάση και η προσπάθειά μου δημιουργούν το μέλλον μου.

Προγραμματίστε το μυαλό σας να αντιληφθεί και να κατανοήσει ότι η προσπάθεια είναι που σας καθιστά οξυδερκή και ικανό, δεν είναι η βιολογική φύση του εγκεφάλου σας, τα ιδρύματα όπου φοιτήσατε ή το ποσοστό επιτυχία στο τεστ IQ. Είναι αποδεδειγμένο, και μάλιστα συνεχώς, ότι σε πολλές περιπτώσεις η σκληρή δουλειά επισκιάζει τη διάνοια. Οι περισσότεροι επιχειρηματίες προχωρούν βάσει του χαρακτήρα και του θάρρους που διαθέτουν, όχι βασιζόμενοι στην καθαρή νοημοσύνη τους. Η ικανότητα και το ταλέντο ενδεχομένως να σας οδηγήσουν μέχρι εκείνο το σημείο.  Καθώς εξελίσσεστε και οδεύετε προς την κορυφή, θα δείτε ότι όλοι είναι ίσοι, τόσο στην ικανότητα όσο και στο ταλέντο. Ωστόσο, αυτοί που φτάνουν τελικά στην κορυφή, αυτοί που ηγούνται του πλήθους, είναι όσοι εργάζονται σκληρά.

Θα πρέπει να πιστέψετε με όλη σας την καρδιά ότι αν κάνετε την προσπάθεια δεύτερη φύση σας θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θα πρέπει να είστε πρόθυμοι να κάνετε πράγματα που άλλοι ενδεχομένως θεωρούν μη απαραίτητα, εξαίρετα χρονοβόρα ή ανούσια, καθώς αυτές οι λεπτομέρειες συνιστούν συχνά τους ρυθμιστές που αλλάζουν το παιχνίδι και καθορίζουν ποιος είναι αυτός που θα πετύχει και ποιος όχι. Οι συντομότερες οδοί δεν θα σας δώσουν παρά μόνο μία προσωρινή πορεία επιτυχίας.

6. Τα επιτυχημένα άτομα προσφέρουν οφέλη.

Πρέπει να πιστέψετε ότι ορισμένοι επιτυχημένοι άνθρωποι βρίσκονται στη ζωή σας για να σας βοηθήσουν να ανελιχθείτε, όχι να σας διατηρήσουν στην αφάνεια. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι πλούσιοι σε χρήσιμες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να χαρτογραφήσετε τον δρόμο προς την επιτυχία. Η πλειονότητα αυτών είναι πρόθυμη να μοιραστεί μαζί σας τον τρόπο που κατόρθωσαν να επιτύχουν σε υψηλότερα επίπεδα. Εσείς δεν διαφέρετε από αυτούς, απλώς αυτοί είναι λίγο πιο μπροστά από εσάς. Αυτό είναι προς όφελός σας. Θα πρέπει να μάθετε να κάνετε αυτό που οι ίδιοι έκαναν και έφτασαν στην επιτυχία. Θα πρέπει να περιστοιχίζεστε από άλλα άτομα, τα οποία σκέφτονται με τρόπο που οδηγεί στην επιτυχία, καθώς αυτά τα άτομα προσθέτουν άμεσα αξία στη ζωή σας, ή στην επιχείρησή σας μέσω της φιλίας, της εμπειρίας και των γνωριμιών που ενδεχομένως να έχουν.

7. Δεν καταθέτω ποτέ τα όπλα.

Προγραμματίστε το μυαλό σας προς την ευημερία. Εμείνετε σε αυτό, ανεξάρτητα από τις συνθήκες τις οποίες βιώνετε. Καμία ιδιότητα δεν είναι τόσο δυνατή ώστε να αντικαταστήσει την πορεία προς την επιτυχία, όσο η επιμονή. Το ταλέντο δεν είναι επιμονή. Υπάρχει πληθώρα ταλαντούχων και ικανών ανθρώπων σε αυτόν τον κόσμο που δεν έχουν φτάσει σε επίπεδα επιτυχίας. Η διάνοια και η ευφυΐα δεν επαρκούν από μόνες τους.  Η μεγαλοφυΐα που δεν έχει λάβει την ανταμοιβή, που ίσως άξιζε, συνιστά ένα πλάσμα θρυλικό σε αυτόν τον κόσμο. Η εκπαίδευση δεν θα σας οδηγήσει στην επιτυχία, καθώς ο κόσμος είναι γεμάτος από οκνηρούς, μορφωμένους ανθρώπους, χωρίς απολύτως καμία έμπνευση. Η επιτυχία επιτυγχάνεται όταν δεν καταθέτει κανείς τα όπλα, όταν είναι εξοπλισμένος με υπομονή, επιμονή, δυνατό μυαλό, ενώ ένα άτομο αδιάλλακτο θα βιώσει όλα τα στάδια της απογοήτευσης. Μόνο η επιμονή και ο αμιγής αποφασιστικότητα μπορούν να προσφέρουν βοήθεια.

Όταν είστε πρόθυμοι να μάθετε, μπορείτε να αλλάξετε τα πάντα, να βελτιώσετε τα πάντα και να παραμείνετε δεκτικοί στα πάντα. Καθώς προγραμματίζετε το μυαλό σας να ωριμάσει και να αναπτυχθεί, αυξάνετε την ικανότητα του εγκεφάλου να μάθει και να επιλύει ζητήματα με πιο καινοφανείς και αποτελεσματικούς τρόπους. Όταν πιστεύετε στην προσωπική σας ανάπτυξη, είναι σα να βρίσκετε μπροστά σε ένα παράθυρο, ανοιχτό στην λήψη συγκεκριμένων κι επακριβών πληροφοριών σχετικά με τις δυνάμεις και τις αδυναμίες σας, ακόμη κι εάν αυτές δεν είναι ελκυστικές. Η επίτευξη επιτυχίας που θα έχει διάρκεια, προϋποθέτει την αναγνώριση των δικών σας δυνάμεων, τις οποίες μπορείτε να κεφαλαιοποιήσετε και να αποκτήσετε επίγνωση των σημείων όπου χρειάζεστε μεγαλύτερη ανάπτυξη. Ως εκ τούτου, η επιτυχία βρίσκεται στην προθυμία και το ενδιαφέρον εκμάθησης, ανάπτυξης και μετασχηματισμού. Η επιτυχία βρίσκεται αποκλειστικά στον τρόπο σκέψης σας.

Λ.Τ.

πηγή

Απάντηση