15 μικρά μυστικά για μια πιο υγιεινή ζωή

Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό με το οποίο είμαστε εφοδιασμένοι.

Αυτός λοιπόν είναι και ο λόγος που χρειάζεται να τη διαφυλάσσουμε από κακές συνήθειες και ο τρόπος ζωής μας να λειτουργεί υπέρ της. Εμείς προτείνουμε να ακολουθήσεις τα παρακάτω healthy habits και δες σταδιακά να μεταμορφώνεσαι.


Πιες κάθε πρωί ένα ποτήρι χλιαρό νερό με λεμόνι.

Το συγκεκριμένο ρόφημα βοηθά στην καλή λειτουργία των οργάνων και ο φρέσκος χυμός του λεμονιού έχει έντονη αντιμυκητιακή δράση, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και την αποτοξίνωση, συμβάλλει στην καλύτερη πέψη, ενώ καταστρέφει τα βακτήρια.Απόφυγε την κατανάλωση της ζάχαρης.
Εάν πρόκειται να ξεκινήσεις δίαιτα, προτίμησε πρώτα να αφαιρέσεις από τη διατροφή σου τη ζάχαρη. Ως συστατικό, η ζάχαρη δεν έχει καθόλου ευεργετικές ιδιότητες ενώ η κατανάλωσή της παρέχει μόνο θερμίδες κι επιδρά αρνητικά συνολικά στην υγεία σου.

Απενεργοποίησε το κινητό σου.

Εκτός από το ότι αποτελεί μεγάλη αγένεια η ενασχόληση με το κινητό ενώ περιβάλλεσαι από κόσμο, ταυτόχρονα μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα εάν δεν το έχεις απενεργοποιημένο στη διάρκεια του ύπνου. Πιο συγκεκριμένα, το να είσαι ‘κολλημένη’ στην οθόνη του κινητού δε βοηθά να κοιμηθείς καλά το βράδυ καθώς ο εγκέφαλος δεν ξεκουράζεται πλήρως ενώ μπορεί να σου παρουσιαστούν προβλήματα όπως αϋπνία.Σταμάτησε το κάπνισμα.
Πέραν ότι αποτελεί πλέον μια ακριβή συνήθεια, είναι ταυτόχρονα και ζημιογόνος συνήθεια για τον οργανισμό. Γιατί λοιπόν να εξασφαλίζεις στον εαυτό σου μικρές δόσεις ‘θανάτου’;Απόφυγε τα τσιμπολογήματα αν το αίσθημα της πείνας δεν είναι έντονο και πραγματικό.
Το άσκοπο τσιμπολόγημα μπορεί να σου ‘χαρίσει’ πολλά επιπλέον κιλά, γι’ αυτό σιγουρέψου προτού καταναλώσεις οποιαδήποτε ποσότητα φαγητού ότι όντως πεινάς κι όχι επειδή για παράδειγμα βαριέσαι, ή είσαι αγχωμένη.

Απόφυγε να παίρνεις χάπια για να κοιμηθείς.

Η αϋπνία είναι θα λέγαμε η σύγχρονη επιδημία που μαστίζει όλες τις κοινωνικές τάξεις. Η εύκολη λύση λοιπόν, είναι να καταφύγεις στην πρόσληψη χαπιών προκειμένου να ξεκουραστείς. Γιατί όμως να επιβαρύνεις τον οργανισμό σου με χάπια από τη στιγμή που έχεις τη δυνατότητα να ακολουθήσεις φυσικές μεθόδους για να πετύχεις να κοιμηθείς λίγες ώρες παραπάνω. Δοκίμασε για παράδειγμα, ενδεδειγμένες χαλαρωτικές μεθόδους, γυμναστική που θα σου προκαλέσει κόπωση ή φυσικά βοηθήματα ύπνου.
Κατανάλωσε χλωροφύλλη υγρής μορφής.
Η χλωροφύλλη είναι η γνωστή πράσινη χρωστική των φυτών ουσία που έχει ευεργετικές ωστόσο ιδιότητες και για τον άνθρωπο. Η κατανάλωση μιας κουταλιάς την ημέρα συμβάλλει στη βελτίωση του οξυγόνου, αυξάνει την ενέργεια, προστατεύει από τον καρκίνο, βοηθάει στην σωστή λειτουργία του εντέρου, αυξάνει το μαγνήσιο, τις βιταμίνες, το ασβέστιο και τις πρωτεΐνες στον οργανισμό.

Πιες νερό.

Η πόση νερού σε μεγάλες ποσότητες σε καθημερινή βάση ενυδατώνει τα όργανα και βοηθάει την εγκεφαλική λειτουργία, καθώς νιώθεις πιο ζωντανή. Σε αντίθεση, η αφυδάτωση είναι η αιτία για πολλών ειδών προβλήματα όπως η ταραχή, η κόπωση και η γενική δυσαρέσκεια. Εναλλακτικά, προτίμησε να καταναλώνεις από ζεστά ροφήματα το πράσινο τσάι που περιέχει αντιοξειδωτικά και πλούσιο σε φλαβονοειδή.

Προσπάθησε να μαγειρεύεις περισσότερο.

Μπορεί να είσαι πολυάσχολη στη διάρκεια της μέρας και να μην έχεις τόσο διαθέσιμο χρόνο για να μαγειρεύεις, αλλά έστω ένα γεύμα που το έχεις φτιάξει μόνη σου κάνει μεγάλη διαφορά συνολικά στην υγεία σου. Για να το πετύχεις, προσπάθησε να αντικαταστήσεις ένα γεύμα του σαββατοκύριακου που τρως έξω με σπιτικό φαγητό και στη διάρκεια της εβδομάδας ένα take away γεύμα με μια εύκολη συνταγή που μπορείς να φτιάξεις γρήγορα στο σπίτι.

Να διαβάζεις τις ετικέτες των προϊόντων.

Είτε πρόκειται για τρόφιμα, είτε για καλλυντικά είναι σημαντικό να διαβάζουμε τις ετικέτες των προϊόντων καθώς μαθαίνεις να προσέχεις με τι είδους στοιχεία εφοδιάζεις τον οργανισμό σου.Βάλε τον διαλογισμό στη ζωή σου.
Η συγκεκριμένη συνήθεια συμβάλλει ώστε να νιώθουμε καλύτερα με τον εαυτό μας, καθώς επεξεργαζόμαστε σε ανώτερο επίπεδο τις επιθυμίες μας κι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δώσεις τη σωστή προσοχή στον εαυτό σου. Είναι γεγονός πως τα κομπλιμέντα έχουν αξία όχι μόνο όταν τα κάνουμε στους άλλους αλλά και όταν τα λέμε και στους ίδιους μας τους εαυτούς.Μην παραμελείς να κοιμάσαι αρκετά.
Ο ύπνος είναι σημαντικός παράγοντας καθώς μας ξεκουράζει πνευματικά και σωματικά. Η κατήφεια, ο εκνευρισμός είναι μάλιστα μερικά μόνο δείγματα έλλειψης ύπνου κι αν εξακολουθείς να μην προσλαμβάνεις τις απαιτούμενες ώρες μπορεί να οδηγηθείς σε προβλήματα λόγου, μνήμης, αδυναμία να ασχολείσαι με πολλά πράγματα ταυτόχρονα, μέχρι και απάθεια.Να πλένεις τα χέρια σου συχνά.
Μπορεί να θεωρείται αυτονόητο αλλά το να πλένεις τα χέρια σου συχνά σε προφυλάσσει από το να αρρωστήσεις. Εκατομμύρια μικρόβια βρίσκονται στις στοιβάδες του δέρματος και καθώς τα περισσότερα είναι ζημιογόνα μπορεί να προκαλέσουν διάρρεια, κρυολόγημα κ.λ.π Με το να αμελούμε επομένως να τα πλένουμε τακτά ή σωστά τα μικρόβια αυτά εξαπλώνονται όταν αγγίζουμε άλλα σημεία του σώματος όπως τα μάτια, το στόμα. Ο καλύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιείς ειδικό σαπούνι με αντιμικροβιακή δράση και χαρτί για το πόμολο την ώρα που ανοίγεις την πόρτα του μπάνιου.

Βάλε τα snacks στη διατροφή σου.

Μπορεί τα τσιμπολογήματα να θεωρούνται ‘κακά’ για τη σιλουέτα μας αλλά οι ξηροί καρποί (σε μετρημένη πάντα ποσότητα), τα φρούτα, τα λαχανικά, το γιαούρτι ελληνικής προέλευσης σε τροφοδοτούν με ενέργεια και μειώνουν το αίσθημα της πείνας στη διάρκεια της μέρας.

Κάνε τα ψώνια σου έχοντας ‘γεμάτο στομάχι’.

Απόφυγε να κάνεις τα ψώνια της εβδομάδας αν δεν έχεις προηγουμένως φάει. Ο λόγος; Σου φαίνονται όλα τόσο νόστιμα και σε δελεάζουν ώστε να τα αγοράσεις κι έτσι το καλάθι σου μπορεί να γεμίσει με πολλά παχυντικά προϊόντα.

Attachments

Απάντηση