Ο γρίφος της ημέρας – Το μπουκάλι (Για πολύ καλούς λύτες)

Έχουμε ένα μπουκάλι ακανόνιστου σχήματος και θέλουμε να το γεμίσουμε ακριβώς μέχρι τη μέση με νερό (δηλαδή να περιέχει το μισό όγκο νερού απ’ όσο θα περιείχε αν ήταν τελείως γεμάτο).

Στη διάθεσή μας έχουμε μόνο μια βρύση, με άφθονο νερό, και τίποτα άλλο. Κανένα όργανο μέτρησης  για να μετράμε το νερό, ούτε μπορούμε να βασιστούμε σε μέτρηση σταγόνων ή κάτι τέτοιο παρόμοιο.

Πώς θα το πετύχουμε;

5 σχόλια

  1. IOANNIS PETSOULAS

    ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΩΣ ΤΗΝ ΜΕΣΗ . ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ . ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΑΝΑΠΟΔΑ . ΑΝ Η ΣΤΑΘΜΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΤΕ ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΠΟΥΚΑΛΙ . ΑΝ Η ΣΤΑΘΜΗ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΝΩ Ή ΚΑΤΩ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ Ή ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ.

  2. kb Συντάκτης άρθρου

    γραψτε την απαντηση και θα τη δημοσιευουμε αργα το βραδυ

  3. Λίνα

    Ανοίγουμε τη βρύση και τοποθετούμε το μπουκάλι από κάτω. Περιμένουμε το μπουκάλι να γεμίσει και σημειώνουμε το χρόνο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό εντελώς έξω από το μπουκάλι και για ακριβώς το μισό του χρόνου, γεμίζουμε πάλι το μπουκάλι. Αυτό θα πρέπει να είναι μισογεμάτο!

  4. Carlo de Grandi

    Θα γεμίσουμε το μπουκάλι περίπου μέχρι τη μέση και θα το γυρίσουμε ανάποδα. Πρέπει η στάθμη του νερού να είναι στο ίδιο σημείο είτε το μπουκάλι είναι ανάποδα, είτε είναι όρθιο.
    Ή
    Γεμίζουμε το μπουκάλι μέχρι τη μέση (με το μάτι) και το γυρίζουμε στο πλάι.
    Κοιτάμε που φτάνει η γραμμή του νερού. Μετά το γυρίζουμε από την άλλη μεριά και κοιτάμε πάλι τη γραμμή του νερού. Αν συμπίπτουν έχουμε γεμίσει το μισό μπουκάλι, αν όχι αφαιρούμε ή προσθέτουμε νερό.
    Πηγή:
    http://pantsik.awardspace.com/problems/problems.html

Απάντηση