Γήρανση επιδερμίδας: Καθυστερήστε τη κόβοντας αυτές τις 10 συνήθειες

Γήρανση επιδερμίδας: Καθυστερήστε τη κόβοντας αυτές τις 10 συνήθειες

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ξοδεύουν απίστευτα ποσά για να απαλλαγούν από τα αναπόφευκτα σημάδια του χρόνου.

 

Δεν είναι όμως μόνο ο χρόνος που προκαλεί ρυτίδες αλλά και πολλές κακές συνήθειες που αν κόψετε εγκαίρως θα βοηθήσετε το δέρμα σας να μείνει φρέσκο και υγιές για μεγαλύτερο διάστημα.

Η επιβράδυνση της γήρανσης κατά 10 χρόνια είναι εφικτή και μπορεί να επιτευχθεί αν αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας κάνοντας τις ακόλουθες παρεμβάσεις:

Κόψτε τη ζάχαρη

Μια διατροφή πλούσια σε ζάχαρη και υδατάνθρακες που προέρχονται από τροφές όπως το ψωμί, το ρύζι και οι πατάτες προκαλούν τη διαδικασία της γλυκοζυλίωσης στο αίμα. Η γλυκόζη προσκολλάται σε όλες τις πρωτεΐνες του αίματος και δημιουργούνται δομές που μπορεί να βλάψουν την λειτουργία των κυττάρων και να επιταχύνουν τη γήρανση. Όταν η γλυκοζυλίωση συμβαίνει στο κολλαγόνο βλάπτει τόσο το ίδιο όσο και τα κύτταρα που το παράγουν. Το τελικό επακόλουθο είναι η διέγερση της διαδικασίας της γήρανσης και η μείωση της ελαστικότητας του δέρματος. Έτσι τίθενται οι βάσεις για τις ρυτίδες και το σακούλιασμα του δέρματος.

bigstock Sugar 22426370

Μειώστε το αλκοόλ

Το αλκοόλ αφυδατώνει το δέρμα και οδηγεί σε ωχρότητα, εμβάθυνση των ρυτίδων και ξηρότητα. Μόλις δύο ποτήρια κρασί την ημέρα μπορεί να κάνουν το πρόσωπό σας να δείχνει πιο γερασμένο. Το αλκοόλ καταλαμβάνει τη θέση απαραίτητων πρωτεϊνών και εμποδίζει την απορρόφηση και αποθήκευση των βιταμινών.
Το αποτέλεσμα είναι αυτοί που καταναλώνουν συχνά αλκοόλ να χρειάζονται πολύ περισσότερες βιταμίνες από αυτούς που δεν καταναλώνουν αλκοόλ. Όταν θέλετε να πιείτε αποφύγετε τα κοκτέιλ που εκτός από αλκοόλ έχουν και μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και αλατιού και προτιμήστε τη μπύρα που περιέχει αντιοξειδωτικά και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως νιασίνη και φολικό οξύ ή το κόκκινο κρασί που περιέχει την αντιγηραντική ένωση ρεσβερατρόλη.

Να κοιμάστε καλά

Η έλλειψη ύπνου προκαλεί μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια και άτονη επιδερμίδα. Επιπλέον, στη διάρκεια της μέρας, τα κύτταρα του δέρματος μάχονται ενάντια στις ζημιές που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία και οι ρυπογόνοι παράγοντες του περιβάλλοντος. Ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας, γιατί οι ορμόνες του στρες πέφτουν στα φυσιολογικά επίπεδα τη νύχτα και δίνουν στα κύτταρα χρόνο να ανανεωθούν.
Ένας οκτάωρος ύπνος το βράδυ είναι το ιδανικό αντίδοτο στο στρες της καθημερινότητας και κρατά το δέρμα σας νεανικό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

bigstock Sleeping Beauty Portrait 44168410

Αποφύγετε τις γρήγορες δίαιτες

Οι δίαιτες που προκαλούν απότομη απώλεια βάρους, ειδικά μετά την ηλικία των 30, έχουν ως αποτέλεσμα να χάνεται το φυσικό λίπος του προσώπου και να δείχνετε άτονοι και κουρασμένοι.

Μην ξύνετε τα σπυράκια

Αν ξύνετε και σπάτε τα σπυράκια μπορεί να προκαλέσετε μόλυνση και ουλές στο δέρμα. Οι ορμονικές αλλαγές μπορεί να ευθύνονται για προβλήματα ακμής ακόμη και στις γυναίκες που είναι πάνω από 40 ετών. Μην ερεθίζετε λοιπόν παραπάνω το δέρμα σας. Χρησιμοποιείτε το κατάλληλο καθαριστικό προσώπου και ενυδατώστε το δέρμα σας μία φορά την ημέρα.

Να αφαιρείτε πάντα το μακιγιάζ

Όσο κουρασμένη και αν είστε, ειδικά μετά από μια βραδινή έξοδο, να θυμάστε ότι δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για την υγεία του δέρματος από τον ύπνο με το μακιγιάζ. Τα προϊόντα μακιγιάζ σε συνδυασμό με τους ρύπους της ατμόσφαιρας και τις τοξίνες του περιβάλλοντος, φράζουν τους πόρους τους δέρματος και αλλοιώνουν την υφή του.

bigstock Beautiful Woman Cleaning Her F 58102379

Αποφύγετε τα πολλά προϊόντα περιποίησης

Όσο πιο πολλά προϊόντα περιποίησης χρησιμοποιείτε, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος ερεθισμού του δέρματος.
Αρκεστείτε στα απαραίτητα και μην αναμιγνύετε όλα τα προϊόντα μαζί.

Αποφύγετε τον ήλιο

Η ηλιακή ακτινοβολία αποτελεί την κύρια αιτία γήρανσης του πληθυσμού. Οι βλαβερές ακτίνες του ήλιου είναι πιο επικίνδυνες το καλοκαίρι και μπορεί να διαπερνούν ακόμη και τα τζάμια των εσωτερικών χώρων, γι’ αυτό πρέπει να είστε προστατευμένοι ακόμη και όταν εργάζεστε σε κλειστά περιβάλλοντα.

Βάλτε την άσκηση στο πρόγραμμα

Ακόμη και η μέτριας έντασης άσκηση βελτιώνει την κυκλοφορία και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό με τη σειρά του δίνει στο δέρμα σας μια πιο νεανική όψη.

bigstock fitness sport training and l 69615559

Μειώστε το κάπνισμα

Ακόμη και αν δεν μπορείτε να το κόψετε, προσπαθήστε να το περιορίσετε στα πέντε τσιγάρα την ημέρα. Αν το καταφέρετε θα δείτε βελτίωση της όψης της επιδερμίδας σας

ΠΗΓΗ: http://www.onmed.gr/

Απάντηση