ΔΑΚΕ κατά ΝΔ για τoυs «εκπαιδευτικούς- φαντάσματα»

Πώς να στρέψεις εναντίον σου τους δικούς σου, θα μπορούσε να ονομαστεί η τακτική που ακολούθησε το τμήμα Παιδείας της ΝΔ καταθέτοντας ερώτηση για τις εξαγγελθείσες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Όπως σας είχα έγκαιρα όπως πάντα ενημερώσει χθες η Νίκη Κεραμέως και οι αναπληρωτές Γιάννης Ανδριανός Μαρία Αντωνίου και Χρήστος Κέλλας συμπεριέλαβαν στην ερώτησή τους μια καταγγελία χωρίς επεξηγηματικά στοιχεία περί νοσηρής κατάστασης που επικρατεί σε πολλά σχολεία της χώρας καθώς εκπαιδευτικοί φαντάσματα εμφανίζονται για μια ή δυο ώρες την ημέρα ασκώντας πλημμελώς τα καθήκοντα τους και δημιουργώντας στην ουσία οιονεί κενά που δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Τι κατάφεραν λοιπόν;  Να ξεσηκώσουν τους εκπαιδευτικούς ακόμα και της ΔΑΚΕ.

Η πρώτη βολή ήρθε από τη ΔΑΚΕ καθηγητών Λάρισας οι οποίοι μίλησαν για συκοφάντηση του κλάδου και αναρωτήθηκαν αν είναι οι εκπαιδευτικοί ή οι πολιτικοί φαντάσματα.

Οι γαλάζιοι καθηγητές καταδίκασαν την απαράδεκτη ανακοίνωση του τομέα Παιδείας της ΝΔ με την οποία στοχοποιούνται οι εκπαιδευτικοί με γενικεύσεις και ατεκμηρίωτες αναφορές περί εκπαιδευτικών-φαντασμάτων κι άλλων ανυπόστατων κατηγοριών Και πέταξαν καρφί αναρωτώμενοι αν οι αρμόδιοι βουλευτές της ΝΔ για τον τομέα και οι σύμβουλοι τους έχουν γνώση της πραγματικής κατάστασης στην Παιδεία.

Ούτε με την ουσία της ερώτησης όμως πέτυχαν κάτι.  Έδωσαν απλά πάσα στον Γαβρόγλου να κατηγορήσει τη ΝΔ ότι προτού ενδιαφερθεί για τις νέες προσλήψεις οφείλει να απολογηθεί για τις απολύσεις 2.122 εκπαιδευτικών και 1.500 σχολικών φυλάκων που είχε αποφασίσει ως κυβέρνηση Μήπως να αναθεωρήσουν λίγο τη στρατηγική τους.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*