Έρευνα: Η εγκεφαλική λειτουργία συνεχίζεται και μετά το θάνατο

Γιατροί από τον Καναδά σε μια μονάδα εντατικής θεραπείας παρατήρησαν πως ο εγκέφαλος του ανθρώπου συνεχίζει να λειτουργεί αφότου κυρηχθούν κλινικά νεκροί.

Συγκεκριμένα, οι γιατροί ανέφεραν πως ο ασθενής ήταν νεκρός, καθώς δεν είχε καρδιακό παλμό ενώ οι κόρες του ματιού του δεν αντιδρούσαν σε ερεθίσματα. Ωστόσο, ο εγκέφαλος του συνέχιζε να λειτουργεί, καθώς παρατηρήθηκαν εγκεφαλικά κύματα, όπως αυτά που παρατηρούνται κατά τη διάρκεια του ύπνου!

Σε μια έρευνα σημειώνεται πως η ανακάλυψη μπορεί να θέσει νέες προκλήσεις στην ιατρική αλλά και στη σφαίρα της ηθικής. Τα ευρήματα εξετάστηκαν σε νέα έρευνα μιας επιστημονικής ομάδας από το Πανεπιστήμιο του Δυτικού Οντάριο.

Ωστόσο, μόνο 1 στους 4 ανθρώπους παρατηρήθηκε με εγκεφαλική λειτουργία μετά θάνατον, με τους περισσότερους θανόντες να μην παρουσιάζουν απολύτως καμία δραστηριότηα μετά τον θάνατο. Βέβαια, όσοι συνέχισαν να παρουσιάζουν λειτουργία, παρουσίασαν επίσης εντελώς διαφορετική συμπεριφορά ο καθένας, προσθέτωντας ακόμη περισσότερα ερωτηματικά.

Το τι ακριβώς συμβαίνει στο μυαλό μετά τον θάνατο, φαίνεται πως παραμένει ακόμη ένα μυστήριο…

Πηγή

Απάντηση