Τι κάνουμε όταν το παιδί μας …δεν πιστεύει στον εαυτό του;

Τι κάνουμε όταν το παιδί μας …δεν πιστεύει στον εαυτό του;

look-icon6θέστε στο παιδί σας στόχους, τους οποίους μπορεί να επιτύχει, και που ταιριάζουν στην ηλικία και στις ικανότητες του.

look-icon6να του εκφράζετε συχνά πόσο περήφανοι και τυχεροί νιώθετε που είσαστε γονείς του.

look-icon6να μιλάτε θετικά για το παιδί σας μπροστά σε σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή του, όπως είναι ο παππούς και η γιαγιά, οι φίλοι και οι δάσκαλοί του.

look-icon6να τονίζετε συχνά τα θετικά σημεία του παιδιού σας καθώς και το τι καταφέρνουν να κάνουν καλά.

look-icon6φροντίστε και τη δική σας αυτοεκτίμηση. Πρέπει να δείτε τον εαυτό σας θετικά. Οι γονείς που δεν έχουν αυτοεκτίμηση, δυσκολεύονται να μεγαλώσουν παιδιά με υψηλή αυτοεκτίμηση.

look-icon6πείτε στο παιδί σας συχνά ότι το αγαπάτε. Δείξτε στο παιδί σας ότι το αγαπάτε περνώντας χρόνο μαζί του, παίζοντας μαζί του και ακούγοντας την άποψή του.

look-icon6βοηθήστε το παιδί σας να ανακαλύψει ποια χόμπι το ενδιαφέρουν. Δώστε του τη δυνατότητα να ασχοληθεί με αυτά.

look-icon6βοηθήστε το παιδί σας να νιώθει ότι είναι απαραίτητο μέλος της οικογένειάς σας. Μην ξεχνάτε να ζητάτε και τη δική του γνώμη ειδικά στα θέματα που το αφορούν.

look-icon6αφήστε το παιδί σας να σας βοηθήσει με κάτι. Προσπαθήστε να το αναμιγνύετε καθημερινά στις δουλειές του σπιτιού.

look-icon6γιορτάστε τα κατορθώματα και τις επιτυχίες του.

look-icon6μάθετε στο παιδί να φροντίζει το σώμα του και τις ανάγκες του. Να το ρωτάτε εκείνο τι θέλει και τι χρειάζεται για να νοιώθει φροντισμένο.

ti-kanoume-otan-to-paidi-mas-den-pisteyei-ston-eayto-tou-icon1

Της Έρης Μπασιούκα, Σωματικής ψυχοθεραπεύτριας, Συντονίστρια Σχολών Γονέων

Πηγή: 

Απάντηση