Ο επιφανής καρδιολόγος Φίλιππος Τρυποσκιάδης στο 2ο Διαδικτυακό Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ

Μία εξαιρετική ομιλία θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι μαθητές όλης της χώρας, αλλά και των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού, στο πλαίσιο του «2ου Πανελληνίου Διαδικτυακού Μαθητικού Μαθηματικού Φεστιβάλ». Πρόκειται για την ομιλία του κορυφαίου καρδιολόγου Φίλιππου Τρυποσκιάδη με θέμα «Τα Μαθηματικά στην Ιατρική».

Η ομιλία διαρκεί περίπου 25 λεπτά και ο κ. Τρυποσκιάδης, διαπρεπής επιστήμονας, με εκλαϊκευτικό τρόπο εξηγεί:

Τη συμβολή των μαθηματικών στην Ιατρική από την εποχή Πυθαγόρα.

Πώς μπορούμε να καταλάβουμε εάν ένα φάρμακο είναι χρήσιμο ή όχι.

Πώς θα είναι ο «προπονητής του Ιατρού» στο μέλλον.

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα κάνει προβλέψεις στην ιατρική.

Πώς τα μαθηματικά συμβάλλουν στη διάγνωση των ασθενειών και  βοηθούν στη θεραπεία.

Πώς μπορούμε να μειώσουμε τις συνέπειες της πανδημίας.

Γιατί τα μαθηματικά θα καθορίσουν το της Ιατρικής και, τέλος,

Γιατί τα μαθηματικά συνυφαίνονται με την ίδια τη ζωή.

Ο κ. Φίλιππος Τρυποσκιάδης είναι ένας άνθρωπος που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην ιατρική, έχει διαγράψει μια λαμπρή σταδιοδρομία, αγαπά ιδιαίτερα τα μαθηματικά – μάλιστα οι δύο γιοι του είναι μαθηματικοί. Έχει αποφοιτήσει από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει μετεκπαιδευτεί στη Γερμανία και στις ΗΠΑ. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο (μεταξύ άλλων περισσότερες από 250 δημοσιεύσεις σε διεθνή και εγχώρια ιατρικά περιοδικά). ‘Έχει διατελέσει Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του ΠΓΝ Λάρισας για περισσότερα από 20 έτη και πρόεδρος της οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής καρδιολογικών συνεδρίων.

Στις 6 και 7 Απριλίου 2022 θα έχουμε την ευκαιρία να διδαχθούμε πολλά από την ομιλία του.

Υπενθυμίζουμε ότι το 2ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθηματικό Μαθητικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Απριλίου 2022 και αφορά στο σύνολο των μαθητών και των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα  του Υ.ΠΑΙ.Θ, και προτείνεται να το παρακολουθήσουν όλοι/ες οι μαθητές/ριες Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, αλλά και ελληνικών σχολείων του εξωτερικού.  Οι ομιλητές είναι άτομα με διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό έργο, ενώ οι ομιλίες τους, οι συνεντεύξεις καθώς και όλα τα δρώμενα του Φεστιβάλ στοχεύουν στη διαμόρφωση θετικής διάθεσης, στάσης και έξης για τη μαθησιακή διαδικασία των μαθηματικών. Μέσω των διαφορετικών δράσεων του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν ουσιαστικές, επίκαιρες και επιστημονικά ακριβείς γνώσεις, θα αναδειχθούν διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι σκέφτονται, νιώθουν, λύνουν προβλήματα και αλληλεπιδρούν.

Το Φεστιβάλ υλοποιείται από το Ελληνικό Κέντρο Επιστημών και Τεχνών (Ε.Κ.Ε.ΤΕ) σε συνεργασία με την ομάδα υποστήριξης του  e-class  του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου,  Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας και Ιονίων Νήσων.

Επιπρόσθετες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Ε.Κ.Ε.ΤΕ. (http://ekete.gr/) και στον ιστότοπο: http://omathimatikos.gr, από όπου μπορείτε να ενημερώνεστε και να παρακολουθείτε τις εξελίξεις του Φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ, (Αριθμ. Πρωτ.: Φ16.1/ 77684/Δ2 – 30/06/2021) και τα σχολεία έχουν τη δυνατότητα να αφιερώσουν τις 4 τελευταίες ώρες του ωρολογίου προγράμματος  για τη παρακολούθηση και συμμετοχή των μαθητών/τριών στις δράσεις του φεστιβάλ.

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή και η παρακολούθηση ολοκλήρου του Φεστιβάλ είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Σας ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων!

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Μπουραζάνας                                                                             Δημήτριος Θεοχάρης

Πρόεδρος                                                                                                                                  Γραμματέας

Ελληνικό Κέντρο Επιστημών και Τεχνών (Ε.Κ.Ε.ΤΕ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *