Άρχισαν τα μαθήματα Μπριτζ στα σχολεία

Κάτι νέο ήρθε φέτος στα σχολεία της Λάρισας και αυτό είναι το μάθημα του μπριτζ που από προχθές μπήκε στη ζωή των μαθητών των Δημοτικών και των Γυμνασίων της πόλης αφού έγινε το πρώτο μάθημα στην αίθουσα του «Μύλου του Παππά» υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων.

«Κάθε αρχή και δύσκολη αλλά και ένα νέο ξεκίνημα για το άθλημα», μας λέει η πρόεδρος του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Λάρισας Κατερίνα Αβρανά που ανέλαβε να υλοποιήσει το πρόγραμμα που έγινε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και συνέχισε: «Η ανταπόκριση των μαθητών ήταν πολύ μεγάλη και μας χαροποίησε ενώ ήρθαν και γονείς που ήθελαν να παρακολουθήσουν από κοντά το έργο μας».
Μάλιστα τόνισε τα οφέλη που έχει το μπριτζ για τους μαθητές αναφέροντας: «Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει πως τα βοηθάει και στα σχολικά τους μαθήματα. Ο Dr.Christopher Shaw, ένας ερευνητής από το Carlinville IL, με τα αποτελέσματα της έρευνάς του έδειξε πως τα παιδιά που παίζουν μπριτζ έχουν καλύτερες επιδόσεις στα διαγωνίσματα του σχολείου απ’ ό,τι τα παιδιά που δεν παίζουν μπριτζ. Και σε μια συνέντευξή του είχε πει πως η αίσθησή μου είναι πως το μπριτζ είναι ένα πραγματικά καταπληκτικό εργαλείο για τα παιδιά ώστε να μπορέσουν να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη και τη λογική τους ικανότητα, δίνοντάς τους παράλληλα μια διά βίου ψυχαγωγική απασχόληση.»
Και προχώρησε ακόμα παραπέρα λέγοντας ότι στόχος είναι για πρώτη φορά φέτος η Λάρισα να εκπροσωπηθεί στο πανελλήνιο μαθητικό πρωτάθλημα μπριτζ με τη δυναμική που αρχίζει και αναπτύσσεται σε όλα τα επίπεδα.
Στους μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν από Γ’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου δίδαξαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΜΛ Γιώργος Δημητρακόπουλος, Βάσω Θεμισόγλου , Αγγελική Νικολακόπουλου και κάθε Κυριακή από 18.00-19.00 θα διδάσκουν τα μυστικά του πνευματικού αυτού αθλήματος στα παιδιά. Τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν.
Επίσης στη Λάρισα θα λειτουργήσει ένα τμήμα εκμάθησης μπριτζ για παιδιά στο 14ο Γυμνάσιο στο πλαίσιο προγράμματος αγωγής σταδιοδρομίας όπου υπεύθυνη είναι η Κατερίνα Σιαχανίδου.
Μερικές από τις βασικές αρχές στις οποίες οι υπεύθυνοι προσπαθούν να μυήσουν τους νέους μπρίτζερ είναι:
*Το παιχνίδι του μπριτζ, διαμορφωμένο ειδικά για τα σχολεία, έχει σχεδιαστεί για να δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να βελτιώσουν τη λογική και επαγωγική σκέψη τους μέσα στο πλαίσιο ενός παιχνιδιού.
*Η ταυτόχρονη παρουσία τριών άλλων παικτών στο τραπέζι ενισχύει την αυτοπεποίθηση των παιδιών, ενώ παράλληλα ευνοεί την επικοινωνία με τους άλλους και την κοινωνικότητα.
*Επειδή το μπριτζ δεν είναι ατομικό άθλημα, αλλά έχει ως μονάδα το ζευγάρι, καλλιεργεί το πνεύμα συνεργασίας και την ομαδικότητα.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *