Αλλάζει ο τρόπος μεταθέσεων των εκπαιδευτικών στα Πειραματικά και Πρότυπα Σχολεία;


Ανακοίνωση αιρετών ΠΥΣΔΕ Δυτικής Ελλάδας


Στη Διευκρινιστική εγκύκλιοτου Υπουργείου Αρ. Πρωτ.: 203643/Ε1/22-11-2017 με θέμα: «Διευκρινίσεις για την υποβολή αιτήσεων μετάθεσης και τοποθέτησης εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που υπηρετούν σε Πειραματικά ή Πρότυπα Σχολεία» του Υπουργείου γράφει: «1. Οι εκπαιδευτικοί θεωρούνται ότι ανήκουν στην περιοχή μετάθεσης της βαθμίδας τους που βρίσκεται χωροταξικά το Π.Π.Σ. και ως εκ τούτου δύνανται να υποβάλουν αίτηση τοποθέτησης, εφόσον το επιθυμούν, μόνο για τη συγκεκριμένη περιοχή του Π.Π.Σ.Για παράδειγμα, εάν εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών τοποθετήθηκε σε Πειραματικό Σχολείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής Α’ Θεσσαλονίκης, θεωρείται ότι ανήκει στην περιοχή μετάθεσης Α’ Θεσσαλονίκης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για την οποία και δύναται να υποβάλει αίτηση τοποθέτησης.»

Θέλουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω: 

•Έχει αλλάξει η νομοθεσία των μεταθέσεων και δεν το γνωρίζουμε; Τι σημαίνει η λέξη «θεωρούνται»; Από ποια κείμενη νομοθεσία προκύπτει; Οι μεταθέσεις γίνονται με βάση τον Ν.1566/1985 και με βάση τα Π.Δ. 50/96 και 100/97.

•Από πότε το υπουργείο μεταθέτει όχι με βάση τα μόρια μετάθεσης αλλά με άλλα κριτήρια; Γιατί αυτή η επιλεκτική μεταχείριση τη στιγμή που το υπουργείο με τις πολιτικές του έχει παγώσει ουσιαστικά τις μεταθέσεις (3,10% ικανοποίηση των περσινών αιτήσεων), εγκλωβίζοντας χιλιάδες συναδέλφους μακριά από τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους;

•Γιατί δε συμπεριέλαβε τη συγκεκριμένη διάταξη στη φετινή εγκύκλιο των μεταθέσεων αλλά προσπαθεί να την περάσει μέσα από μια διευκρινιστική;

•Αίτηση οριστικής τοποθέτησης υποβάλλουν συνάδελφοι  που ανήκουν οργανικά σε συγκεκριμένο ΠΥΣΔΕ, εφόσον έχουν μετατεθεί ή διοριστεί σε αυτό.

•Καλούμε την ΟΛΜΕ να πάρει θέση και να καταγγείλει την μεθόδευση αυτή του υπουργείου η οποία, αν εφαρμοστεί, θα τινάξει στον αέρα κατακτήσεις δεκαετιών.

•Καλούμε το Υπουργείο να αποσύρει την συγκεκριμένη εγκύκλιο, η οποία προωθεί την άνιση μεταχείριση μεταξύ των συναδέλφων.

Οι αιρετοί: 

Άγγελος Μπουμπούλης ΠΥΣΔΕ Ν. Αχαΐας κιν. 6937152508, e-mail: agboubou@gmail.com από το Μέτωπο Αντίστασης Εκπαιδευτικών 

Αλεξία Λιάγκουρα ΠΥΣΔΕ Ν.Ηλείας κιν. 6972315655, e-mail: alexialiag@gmail.com από την Ενιαία Αγωνιστική Κίνηση 

Κώστας Κούστας ΠΥΣΔΕ Ν. Αιτωλοακαρνανίας κιν. 6945377725, e-mail: koustaskos@gmail.com από τη Συμμαχία Καθηγητών 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *