Δωρεάν εξοπλισμός STEM σε 88 σχολεία α/θμιας και β/θμιας

Για τις ανάγκες υλοποίησης του έργου η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning υλοποιεί  τη δράση STEM. Μέσω της δράσης θα επιλεχθούν 88 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα: 23 νηπιαγωγεία, 25 δημοτικά, 19 γυμνάσια και 21 λύκεια της ελληνικής επικράτειας.

Τα επιλεγμένα σχολεία θα λειτουργήσουν προσανατολισμένα στη STEM μεθοδολογία για τους εκπαιδευτικούς των Φυσικών Επιστημών, της Τεχνολογίας, των Μαθηματικών και της Πληροφορικής για την υλοποίηση ανάλογων σχεδίων eTwinning. Η επιλογή γίνεται μέσω της φόρμας στο σύνδεσμο http://www.etwinning.gr/survey/index.php/815863/lang-el

Ο σκοπός της δράσης είναι η εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική με τη συναρπαστική εκμάθηση της φυσικής, της τεχνολογίας, των μαθηματικών και της μηχανικής (STEM) πρακτικά, δίχως θεωρίες και περιττή ορολογία, και μέσω μεθόδων ανάλυσης και επίλυσης προβλημάτων. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα ανάπτυξης δεξιοτήτων εφευρετικότητας, αλγοριθμικών & προγραμματιστικών προτύπων και επίδειξης ομαδικού πνεύματος.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά για τη δράση

Οι δραστηριότητες STEM και τα εκθέματα των Σχολικών Μονάδων στο Spoudase Festival – ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Στο Spoudase Festival που πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη στις 19 και 20 Μαϊου, Σχολικές Μονάδες από όλη την Ελλαδα θα παρουσιάσουν τα εκθέματά τους και τις δραστηριότητές τους προσανατολισμένες στη Stem Μεθολογία (ρομποτική, φυσική, τεχνολογία, μηχανική) σε χιλιάδες  μαθητές, καθηγητές, γονείς, επιστήμονες που θα επισκεφτούν εκείνη την περίοδο το Φεστιβάλ.

Εντός του Ιανουαρίου μέσω της νέας σελίδας του Φεστιβάλ αλλά και του alfavita.gr θα αναρτηθεί επίσημη πρόσκληση και φόρμα εγγραφής για τα σχολεία που θέλουν να συμμετέχουν εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στο μεγαλύτερο Φεστιβάλ Εκπαίδευσης στην Ελλάδα

Στο Spoudase Festival που συμμετέχουν Πανεπιστήμια, Τεχνολογικά Ιδρύματα, Κέντρα Ερευνών, Ινστιτούτα, Επιστημονικά Κέντρα, Κολέγια, σχολεία, Επιστημονικές Ενώσεις, Επιμορφωτικά Ιδρύματα  επισκέφτηκαν πέρυσι 7.000 επισκέπτες ενώ φέτος αναμένεται να το επισκεφτούν 20.000!

Όλα τα δρώμενα, workshops και σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν θα είναι Δωρεάν για το κοινό

Δείτε το βίντεο του 1ου Φεστιβάλ Spoudase

πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *