Δωρεάν πρόγραμμα του ΕΚΔΔΑ για το ασφαλές και δημιουργικό διαδίκτυο

Το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝ.ΕΠ.) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) διοργανώνει, κατά την επιμορφωτική περίοδο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2019, σειρά πιστοποιημένων επιμορφωτικών προγραμμάτων που απευθύνονται στα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τα προγράμματα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες και συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Π. «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα») και προέκυψαν μετά από ανίχνευση εκπαιδευτικών αναγκών, επεξεργασία σχεδίων εκπαίδευσης και αιτήματα των Φορέων. Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Προέδρου του Ε.Κ.Δ.Δ.Α., αποσκοπούν στην αποτελεσματική υποστήριξη της υλοποίησης των δημοσίων πολιτικών και εντάσσονται σε επτά θεματικούς τομείς.

 

Στο θεματικό τομέα «Πληροφορική και Ψηφιακές Υπηρεσίες», διοργανώνεται επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο:

«Ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και στελεχών συμβουλευτικών μονάδων στην ασφαλή χρήση της τεχνολογίας πρόληψη των διαδικτυακών συμπεριφορών υψηλού κινδύνου με έμφαση στο δημιουργικό διαδίκτυο»

Ομάδα Στόχος: Το πρόγραμμα απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε στελέχη τμημάτων του τομέα υγείας, εκπαιδευτικούς και υπαλλήλους που έχουν καθήκοντα συμβουλευτικής και υποστήριξης σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, σε νέους/νέες, σε Δήμους και Δημοτικές Επιχειρήσεις κ.λ.π.. Κατηγορία ΔΕ, ΤΕ, ΠΕ.

 

Σκοπός του επιμορφωτικού προγράμματος είναι να ευαισθητοποιήσει Φορείς του Δημοσίου, μέσω εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού τους, ώστε να συμβάλλουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση διαδικτυακών συμπεριφορών υψηλού κινδύνου – με έμφαση στην ψηφιακή παιδεία και τη δημιουργική χρήση.

Χρονική Διάρκεια: 21 ώρες

Χρόνος Υλοποίησης: 25/11/2019 έως 27/11/2019 και ώρες 15:00 έως 22:00

 

 

Θεματικές Ενότητες:

  1. Έναρξη του προγράμματος- Γενική παρουσίαση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα».
  2. Συμπεριφορές εξάρτησης, διάγνωση, συμπτώματα και τυπολογίες
  3. Διαδικτυακές προκλήσεις για παιδιά και εφήβους
  4. Διαδικτυακός εκφοβισμός (cyberbullying)– αποπλάνηση (grooming)
  5. Μελέτη περιπτώσεων
  6. Δημιουργικό & ασφαλές διαδίκτυο
  7. Σχεδιάζοντας μαθησιακές εμπειρίες
  8. Διαδίκτυο – πολιτισμός & δημιουργικό διαδίκτυο.
  9. Σύγχρονη και ασύγχρονη επικοινωνία.
  10. Αξιολόγηση εκπαιδευόμενων.

 

Προκειμένου οι συμμετέχοντες/χουσες να λάβουν Βεβαίωση Πιστοποίησης θα πρέπει να έχουν παρακολουθήσει ανελλιπώς το πρόγραμμα και να έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την προβλεπόμενη διαδικασία αξιολόγησης γνώσεων και δεξιοτήτων.

 

Η ανωτέρω δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *