Ελληνικά αντί για Γερμανικά στο διαγωνισμό προσλήψεων της ΕΕ

Αυτό σημαίνει ότι τα Ελληνικά, μαζί με τα Αγγλικά, τα Γαλλικά, τα Ιταλικά και τα Ισπανικά μπορούν να δηλωθούν ως Γλώσσα δύο -η γλώσσα δηλαδή που επιλέγουν να εξεταστούν οι υποψήφιοι στο δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού.

Είναι η πρώτη φορά που τα Ελληνικά θα είναι μια από τις 5 γλώσσες των εξετάσεων και η πρώτη επίσης που τα Γερμανικά δεν είναι μία από αυτές.

Σύμφωνα με τις προκηρύξεις των διαγωνισμών που διοργανώνει η EPSO «​Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν τουλάχιστον 2 επίσημες γλώσσες της ΕΕ, τη μία τουλάχιστον σε επίπεδο C1 (άριστη γνώση) και την άλλη τουλάχιστον σε επίπεδο Β2 (ικανοποιητική γνώση)».

Για τους σκοπούς του διαγωνισμού, η EPSO επιλέγει ως γλώσσα 2 «τις 5 γλώσσες που δηλώνονται συχνότερα από τους υποψηφίους σε επίπεδο B2 ή ανώτερο, στο πρώτο τμήμα της αίτησης υποψηφιότητάς τους, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τις ανάγκες των υπηρεσιών».

Με βάση την ανακοίνωση της επεξεργασίας των δηλώσεων 5  οι γλώσσες που δηλώθηκαν περισσότερο με γνώση μεγαλύτερη από το επίπεδο Β2 είναι τα Αγγλικά (91,16%), τα Γαλλικά (56,82%), τα Ιταλικά (31,27%, τα Ισπανικά (26,22%) και τα Ελληνικά (με 13,58%) -αφήνοντας τρίτα τα Γερμανικά (με 9,99%).

Σίγουρα τα στοιχεία, δείχνουν την αυξανόμενη τάση αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό ιδιαίτερα των Ελλήνων αλλά και συνολικότερα των Ευρωπαίων του Νότου και αντίστοιχα την έλλειψη ενδιαφέροντος από την πλευρά των Βορείων. Χαρακτηριστικά τα Σουηδικά δηλώθηκαν από μόλις το 0,65% των συμμετεχόντων, ενώ τα Δανικά από το 0,25%.

Δείτε στη σελίδα της EPSO τα ποσοστά που έλαβε κάθε γλώσσα εδώ

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *