Παύση 6 μηνών σε εκπαιδευτικό που ασκήθηκε δίωξη για πλαστογραφία και ψευδή υπεύθυνη δήλωση

Ένσταση κατά απόφασης του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης με την οποία επιβλήθηκε η ποινή της προσωρινής παύσης έξι (6) μηνών με πλήρη στέρηση των αποδοχών, σε υπάλληλο του εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ 02 (Φιλόλογος), άσκησε το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Η εγκαλούμενη εκπαιδευτικός παραπέμφθηκε από τον Διευθυντή της Δ/θμιας Εκπαίδευσης για το πειθαρχικό παράπτωμα της αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής εντός ή εκτός υπηρεσίας, όπως ορίζεται στη παρ. 1 του άρθρου 107 περ. ε ́ του Ν. 3528/2007 όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει με το Ν. 4057/2012.

Συγκεκριμένα η εγκαλούμενη εκπαιδευτικός , σύμφωνα με την έκθεση των Επιθεωρητών, φέρεται προέβη στην κατάρτιση δυο πλαστών υπηρεσιακών βεβαιώσεων για τις διδακτικές περιόδους 2012-2013 και 2013-2014 με απώτερο σκοπό την πραγματοποίηση της κατά προτεραιότητας απόσπασης της ως σύζυγος στρατιωτικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Προκειμένου δε να ευοδωθεί ο σκοπός της, σύμφωνα με την έκθεση των Επιθεωρητών, φέρεται υπέπεσε και στο αδίκημα της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, η ανωτέρω υπάλληλος, προκειμένου να αποσπαστεί από την περιοχή της ΧΧΧ στο ΠΥΣΔΕ ΧΧΧ, με τη μέθοδο της φωτοτυπίας και τη χρήση σκάνερ, αναπαρήγαγε από βεβαίωση – πιστοποιητικό που της είχε χορηγηθεί το έτος 2011,

α) μια υπηρεσιακή βεβαίωση για το διδακτικό έτος 2012-2013, στην οποία βεβαιώνεται ότι ο σύζυγος της εν λόγω εκπαιδευτικού υπηρετεί στο Στρατόπεδο «…» στη .. και

β) μια υπηρεσιακή βεβαίωση για το διδακτικό έτος 2013-2014, όπου για ακόμη μια φορά βεβαιώνεται ότι σύζυγός της υπηρετεί στο …

Από τον πειθαρχικό φάκελο προκύπτει ότι η ανωτέρω εκπαιδευτικός σύμφωνα με την έκθεση των Επιθεωρητών, φέρεται να είχε επίσης υποβάλλει ψευδείς δηλώσεις-αιτήσεις, με τις οποίες δήλωνε ως Δήμο συνυπηρέτησης το Δήμο .. τη στιγμή που ο σύζυγός της ως στρατιωτικός υπηρετούσε στη …

Αναλυτικότερα, η εν λόγω υπάλληλος συμπλήρωσε και υπέγραψε αιτήσεις που υπέχουν θέση υπεύθυνη δήλωσης του άρ. 8 ν.1599/1986 και τις απεύθυνε προς το ΠΥΣΔΕ καθόσον αποτελούσαν απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη της επιθυμητής απόσπασης.

Κατά της εγκαλούμενης έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για πλαστογραφία με χρήση κατ’ εξακολούθηση και ψευδή υπεύθυνη δήλωση κατ’ εξακολούθηση από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Η εγκαλούμενη υπάλληλος προέβη στις παραπάνω παράνομες ενέργειες, οι οποίες, σύμφωνα με την έκθεση των Επιθεωρητών,   εκτός από σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα συνιστούν και ποινικό αδίκημα από πρόθεση, με σκοπό να προσπορίσει ίδιον όφελος  και κατ’ επέκταση να πετύχει την απόσπασή της στο ΠΥΣΔΕ κατά προτεραιότητα ως σύζυγος στρατιωτικού, αποκρύπτοντας την αλήθεια ότι ο σύζυγός της κατά το χρονικό διάστημα από 01-08-2011 έως και 12-11- 2013 υπηρετούσε σε διαφορετική περιοχή.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *