Παύση 8 μηνών σε εκπαιδευτικό που φέρεται να προέβη σε ασελγείς πράξεις κατά οκτώ μαθητριών

Ένσταση κατά απόφασης του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, με την οποία επιβλήθηκε η ποινή της προσωρινής παύσης δώδεκα (12) μηνών με πλήρη στέρηση αποδοχών σε εκπαιδευτικό του κλάδου ΠΕ70 – Δασκάλων, που υπηρετεί σε Δημοτικό Σχολείο, άσκησε το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Ο εγκαλούμενος υπάλληλος παραπέμφθηκε από το προϊστάμενο της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης για το πειθαρχικό παράπτωμα της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εντός ή εκτός υπηρεσίας, όπως ορίζεται στο εδάφιο ε ́ της παρ. 1 του άρθρου 107 του ν.3528/2007όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει με το ν.4057/2012.

Το ως άνω αποδιδόμενο πειθαρχικό παράπτωμα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη έκθεση των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης,  στοιχειοθετήθηκε κατόπιν της ποινικής δίωξης που άσκησε σε βάρος του εγκαλουμένου εκπαιδευτικού ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών για τα αδικήματα της αποπλάνησης παιδιών που δεν συμπλήρωσαν τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή και της κατάχρησης ανηλίκων που δεν συμπλήρωσαν τα 14 έτη σε ασέλγεια από εκπαιδευτικό κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις καταγγελίες που υπέβαλλαν οι γονείς οκτώ μαθητριών, ο ως άνω εκπαιδευτικός φέρεται  κατά το χρονικό διάστημα από το Σεπτέμβριο 2014 έως και το Μάιο 2015 προέβη σε ασελγείς πράξεις κατά οκτώ μαθητριών στη διάρκεια της διδασκαλίας και ενώπιον των άλλων μαθητών.

Συγκεκριμένα ο εγκαλούμενος, σύμφωνα με την έκθεση φέρεται να  προσέγγιζε τις ανωτέρω μαθήτριες και αφού έσκυβε ή γονάτιζε δίπλα τους, έθετε το χέρι του εξωτερικά των ενδυμάτων τους στην περιοχή των γεννητικών τους οργάνων, τις θώπευε και τις έψαυε.

Το ίδιο , σύμφωνα με την έκθεση, φέρεται να έπραττε και όταν καλούσε τις ανωτέρω ανήλικες στην έδρα της τάξης, προκειμένου να τις εξετάσει στο μάθημά τους. Επιπλέον, ο εγκαλούμενος εκπαιδευτικός σε δύο εκ των μαθητριών θώπευε και έψαυε και το στήθος είτε εξωτερικά είτε εσωτερικά των ενδυμάτων τους.
Υπό το φως των ως άνω διαλαμβανομένων ο εγκαλούμενος εκπαιδευτικός συνελήφθη και παραγγέλθηκε η διενέργεια ανάκρισης από την Ανακρίτρια, η οποία μετά την απολογία του διωκομένου, εξέδωσε με σύμφωνη εισαγγελική γνώμη ένταλμα προσωρινής κράτησης.

Σύμφωνα με την έκθεση των Επιθεωρητών:

  • Ο εγκαλούμενος εκπαιδευτικός παρέβη με πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση τα υπηρεσιακά του καθήκοντα, καθόσον εκμεταλλεύτηκε την αθωότητα, την μειωμένη ικανότητα αντίστασης των μαθητριών και πρόσβαλε την αγνότητα της παιδικής ηλικίας των ανήλικων μαθητριών του.
  • Οι ιδιαίτερα ειδεχθείς και ποινικά κολάσιμες πράξεις καταδεικνύουν την παραβατική συμπεριφορά του εγκαλουμένου, ο οποίος προσπάθησε και ικανοποίησε τη γενετήσια ορμή, οι πράξεις αυτές θα πρέπει να  ελέγχονται και να τιμωρούνται με αυστηρότητα, δεδομένου ότι συνιστούν τη μέγιστη ηθική και κοινωνική απαξία.
  • Επίσης η προσβολή της γενετήσιας ελευθερίας και της ανηλικότητας όπως αυτή γίνεται φανερή από την ποινική διαδικασία και την επακόλουθη θέση του εγκαλουμένου εκπαιδευτικού σε προσωρινή κράτηση θα έπρεπε να ληφθούν έτι περαιτέρω υπόψη από το οικείο Πειθαρχικό Συμβούλιο κατά το σχηματισμό της κρίσης και κυρίως για την επιμέτρηση της προσήκουσας ποινής.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *