Πολιτικά ανήθικο το κλείσιμο σχολείου Σωτηρίτσα

Ανακοίνωση με την οποία ασκούν κριτική στη δημοτική αρχή Αγιάς για το θέμα του δημοτικού σχολείου Κάτω Σωτηρίτσας εξέδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δώτιου Πεδίου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς, έγινε από τη μεριά σύσσωμης της αντιπολίτευσης μια ύστατη προσπάθεια να μεταπειστεί η δημοτική αρχή για το κλείσιμο του σχολείου της Κ. Σωτηρίτσας και να τερματιστεί η ταλαιπωρία των γονέων και των μαθητών.

Ζητήσαμε από τους εμπνευστές της απόφασης να μας απαντήσουν στα εξής ερωτήματα:

1. Γιατί, ενώ είχαν πάρει την απόφαση για το κλείσιμο του σχολείου τον Δεκέμβριο του 2016, το πραγματοποίησαν εννέα μήνες μετά και μόλις δέκα ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

2. Γιατί, ενώ επικαλέστηκαν ανεπάρκεια των υποδομών και ζητούσαν μεταφορά του σχολείου, τελικά κατέληξαν σε αναστολή λειτουργίας λόγω γραφειοκρατικών θεμάτων (ένα δευτερεύον πολεοδομικό θέμα που υφίσταται από την πρώτη μέρα λειτουργίας του σχολείου).

3. Γιατί με κάθε τρόπο, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Α’/βάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, εμπόδισαν και συνεχίζουν να εμποδίζουν τη νόμιμη μετεγγραφή των μαθητών του σχολείου σε σχολείο της επιλογής τους. Με ποιο δικαίωμα θέλουν να αποφασίσουν αυτοί για τα δικαιώματά τους; Μάλιστα, λίγο πριν τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πολύ βιαστικά, προσπάθησαν με θέμα εκτός ημερησίας διάταξης να «περάσουν» απόφαση σχετική με τη διεύρυνση των ορίων φοίτησης-εγγραφής του Δημ. Σχολείου Μελιβοίας μέχρι και τη Σωτηρίτσα, υποχρεώνοντας ουσιαστικά τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά σε σχολείο που οι «υπεύθυνοι» θέλουν. Ευτυχώς το θέμα αποσύρθηκε άρον-άρον, όταν τους αποδείξαμε τη μη νομιμότητα της διαδικασίας.

4. Ρωτήθηκαν γιατί δεν έκαναν τίποτα, ενώ γνώριζαν εδώ και δέκα χρόνια το επικαλούμενο πρόβλημα με το σχολικό κτίριο καθώς επίσης και σε ποιες ενέργειες θα προβούν για να το διορθώσουν, με σκοπό να λειτουργήσει ξανά από την επόμενη σχολική χρονιά.

Τα ερωτήματα ήταν φυσικά ρητορικού τύπου, αφού έμειναν όλα αναπάντητα. Πώς θα μπορούσαν να απαντήσουν άλλωστε για να τεκμηριώσουν την απόφασή τους να κλείσουν το σχολείο. Οι κινήσεις τους, εκτός από πολιτικά ανήθικες, ελέγχονται και για τη νομιμότητά τους. Όλα έγιναν για να εγκλωβίσουν τους γονείς και να μην προλάβουν να αντιδράσουν. Και θέλουν να αυτοαποκαλούνται δημοκρατικοί και προοδευτικοί. Άραγε θα υπάρξει κάποια αρχή που θα τους ρωτήσει το αυτονόητο; Γιατί δηλαδή απογύμνωσαν και εγκατέλειψαν ένα σχολείο;

Λυπούμαστε φυσικά για την ταλαιπωρία που υπέστησαν γονείς και μαθητές. Τους συγχαίρουμε ωστόσο για τον έντιμο αλλά και άνισο αγώνα που ακόμα και σήμερα δίνουν.

Κι επειδή τέθηκε θέμα της προσβολής των θεσμών μέσα από δημοσιεύματα θα θέλαμε να τονίσουμε ότι τους θεσμούς, κ. δήμαρχε, τους πληγώνουν και μάλιστα ανεπανόρθωτα αυτοί που τους υπηρετούν με τις πρακτικές και τις αποφάσεις τους. Σίγουρα, πάντως, δεν τους πληγώνουν οι απλοί δημότες που αγωνίζονται για μια καλύτερη καθημερινότητα, καταλήγει η ανακοίνωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *