Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών 2019

Προσλήψεις Αναπληρωτών 2019 – Πώς θα γίνουν – Αναπληρωτές Δάσκαλοι

 

-Θα γίνουν με τους περσινούς Πίνακες τους λεγόμενους “Παλιούς”, σύμφωνα με την Παράγραφο 1.β, Αρθρου 66*, του νόμου 4589/2019.
{Η εν λόγω διάταξη, ως Μεταβατική υπερισχύει της διάταξης της Παραγράφου 6, του άρθρου 63, του Νόμου 4589/2019 για χρήση Προσωρινών Πινάκων ΑΣΕΠ για πρόσληψη Αναπληρωτών. Επίσης για την εφαρμογή της διάταξης αυτής, της χρήσης Προσωρινών Πινάκων για πρόσληψη Αναπληρωτών, χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση για να ισχύσει.}
-Οι περσινοί Πίνακες που θα ισχύσουν δεν δύνανται να επικαιροποιηθούν με νέα στοιχεία.
-Οι υποψήφιοι θα μπορούν ν αλλάξουν τις προτιμήσεις τους.

Προσλήψεις αναπληρωτών 2019-20: Δηλώσεις περιοχών, ημερομηνίες

Μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή

Όταν εκδοθούν οι Οριστικοί Πίνακες από το ΑΣΕΠ και υπάρξουν μόνιμοι διορισμοί:
– Όσοι εκ των διορισθέντων έχουν προσληφθεί ως Αναπληρωτές παραμένουν στη θέση τους και αναλαμβάνουν υπηρεσία ως μόνιμοι τον Ιούνιο του 2020.
– Όσοι δεν έχουν προσληφθεί ως Αναπληρωτές αναλαμβάνουν υπηρεσία ως μόνιμοι άμεσα.

Ενημέρωση από τον αιρετό του ΚΥΣΔΕ:

Σχετικά με το ζήτημα των μόνιμων διορισμών και των προσλήψεων αναπληρωτών οι τελευταίες εξελίξεις περιπλέκουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση!

Μετά τη συνάντηση της ΟΛΜΕ με την πολιτική ηγεσία είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι νέοι πίνακες δεν θα είναι έτοιμοι εγκαίρως και συνεπώς οι προσλήψεις αρχικά αναπληρωτών θα γίνουν από τους παλιούς πίνακες με βάση την παράγραφο 1.β του άρθρου 66 του ν.4589/2019! Στην περίπτωση αυτή ωστόσο θα υπάρχουν κάποιες αλυσιδωτές συνέπειες:
– Το ζήτημα της προϋπηρεσίας αρχικά. Οι πίνακες του 2018-2019 περιλαμβάνουν την προϋπηρεσία που είχε αποκτηθεί μέχρι 30-4-2018. Ο ν.4589 – που άλλαξε τον τρόπο μοριοδότησης ψηφίστηκε στις 28-1-2019. Η θέση της ΟΛΜΕ είναι να ανοίξει ο ΟΠΣΥΔ, ώστε στους παλιούς πίνακες να προσμετρηθεί η προϋπηρεσία της τελευταίας χρονιάς. Στο σημείο αυτό παράλληλα, υπάρχει η απόφαση 1882/2017 του ΣτΕ που δε θεωρεί συνταγματικώς επιτρεπτή τη χρήση των πινάκων αυτών πέραν του σχ. Έτους 2018-2019.
– Η χρήση των παλιών πινάκων ωστόσο αποκλείει ένα σημαντικό τμήμα εκπαιδευτικών που δεν υπέβαλαν αίτηση την προηγούμενη σχολική χρονιά! Σε αρκετές περιπτώσεις λόγω παραλείψεων και λαθών δεν έγιναν δεκτές οι αιτήσεις πολλών συναδέλφων/ισσων.
– Με βάση την παρ. 2 του άρθρου 7 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ106/27-6-2019) το ΑΣΕΠ πρέπει να καταρτίσει οριστικούς πίνακες εκπαιδευτικών ΕΑΕ για την προκήρυξη 3ΕΑ/2019 μέχρι τις 23-8-2019. Με δεδομένο ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να συμβεί, η χρήση των περσινών πινάκων κατάταξης αποκλείει νέες αιτήσεις ή και αλλαγές από εκπαιδευτικούς που με νέα μεταπτυχιακά μπορούν να μεταπηδήσουν από τον επικουρικό στον κύριο αξιολογικό πίνακα! Αυτό σημαίνει ότι αρκετοί από αυτούς τους εκπαιδευτικούς δεν θα εργαστούν ως αναπληρωτές/τριες τη φετινή χρονιά!
– Είναι προφανές ότι από τη στιγμή που οι διαδικασίες στην Ειδική Αγωγή προχωρούν με βάση το ν.4589 κάτι αντίστοιχο πρέπει να συμβεί και στη Γενική Εκπαίδευση! Η προκήρυξη για τη Γενική Εκπαίδευση παραπέμπεται στις καλένδες, αφού στη συνάντηση με την ΟΛΜΕ δεν υπήρξε καμία δέσμευση από την πολιτική ηγεσία για αριθμό, χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και κριτήρια διορισμού!

Οι 10.500 διορισμοί συνεπώς για το 2020 & 2021 ματαιώνονται κάτι που φάνηκε και στη συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ΝΔ!

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *