Από Νοέμβριο οι μόνιμοι Διορισμοί –  Τι αλλάζει στις πανελλήνιες.

Με αναπληρωτές ξεκινάνε τα σχολεία, στα μέσα της χρονιάς οι μονιμοποιήσεις στον χώρο υπηρέτησης. Η Υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε σε τρία φλέγοντα θέματα που αποτελούν προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα με συνέντευξη της Υφυπουργού Παιδείας κ. Σ. Ζαχαράκη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για τα παρακάτω θέματα το Υπουργείο θα ενεργήσει ως εξής:

Όπως δήλωσε η κ. Ζαχαράκη η Κυβέρνηση δεν προλαβαίνει να ολοκληρώσει τη διαδικασία των μονίμων διορισμών 4500 εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αποδίδοντας ευθύνες για την καθυστέρηση στην προηγούμενη Κυβέρνηση.

Επομένως οι σχετικές ανάγκες των σχολείων θα καλυφθούν αρχικά με την πρόσληψη αναπληρωτών ενώ για τους μόνιμους διορισμούς εκτίμησε ότι μπορούν να ολοκληρωθούν περί τον Νοέμβριο.

Σχετικά με την αξιολόγηση ανέφερε ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι να ξεκινήσει από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και να προχωρήσει στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού, χωρίς τιμωρητικό χαρακτήρα, όπως διευκρίνησε.

Αναφερόμενη στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ανέφερε ότι:
Οι απόφοιτοι του 2019-20 θα διαγωνισθούν με το σύστημα που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση (νόμος Γαβρόγλου) με αλλαγές στην εξεταστέα ύλη οι οποίες μελετώνται και θα ανακοινωθούν το συντομότερο.

Οι απόφοιτοι του 2018-19 θα διαγωνισθούν με το ίδιο σύστημα με το οποίο διαγωνίστηκαν και φέτος για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *