Λαρισαίοι μαθητές σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής

Η αγωνιστική ομάδα εκπαιδευτικής ρομποτικής της STEM Robotics Academy (Εκπαιδευτικός Οργανισμός), συμμετείχε το διάστημα 1-4 Αυγούστου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εκπαιδευτικής ρομποτικής World Robot Olympiad Ιnvitational, που πραγματοποιήθηκε στο Άαρχους της Δανίας.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν οι καλύτερες ομάδες από 33 χώρες. Οι Λαρισαίοι μαθητές έλαβαν μέρος στους αγώνες μέσω ειδικής πρόσκλησης, λόγω της μεγάλης εμπειρίας μετά από συμμετοχές σε ανάλογους διεθνείς διαγωνισμούς.

Η ομάδα αποτελείτο από τους μαθητές Ανθένια Στεργίου, Γιάννη Ζυγουλάκη και Χρήστο Μπαρά, με προπονητή τον πολύπειρο εκπαιδευτικό Μπαρά Γιάννη.

Προηγήθηκε προετοιμασία τριών μηνών πάνω στα θέματα του διαγωνισμού. Η ομάδα ταξίδεψε  στο πανέμορφο Άαρχους της Δανίας και για 3 ημέρες συναγωνίστηκε με μερικές από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο.

Η ομάδα της STEM Robotics Academy συμμετείχε στην κατηγορία δημοτικού και  πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις και πέτυχε υψηλά σκορ, με πλασάρισμα σε υψηλές θέσεις στον πίνακα κατάταξης.

Παράλληλα όμως οι μικροί μαθητές κέρδισαν σε παραστάσεις, δημιούργησαν φιλίες με μαθητές άλλων χωρών και διασκέδασαν μέσα από μία εκπαιδευτική διαδικασία υψηλού επιπέδου.

Επισημαίνεται ότι ο προπονητής της ομάδας, κ. Μπαράς Γιάννης, συμμετείχε και ως κριτής της αγωνιστικής κατηγορίας Γυμνασίου, λόγω της μεγάλης εμπειρίας του σε διεθνείς αγώνες.

Όπως δηλώνει και ο ίδιος: « η συμμετοχή των μαθητών σε διεθνείς διοργανώσεις όπως διαγωνισμοί, φεστιβάλ, μαθητικά συνέδρια, δίνει στους μαθητές πολλαπλά εκπαιδευτικά οφέλη, ενώ παράλληλα τους δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουν  και να ανταλλάξουν ιδέες  και απόψεις κ με συνομήλικους τους  από όλο τον κόσμο.  Αυτός  είναι ένας από τους βασικούς στόχους  του εκπαιδευτικού οργανισμού STEM Robotics Academy».

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *